Vad en bra mobil användarupplevelse måste ha för att göra en anordning populär

Mobila enheter är personliga karaktär och användarna reagerar starkt på dem. Smartphones och surfplattor används i handen medan peka på skärmen, och detta gör användarupplevelsen (UX) en viktig del av paketet. Människor känner sig mer direkt involverade använder dessa mobila enheter än de flesta andra prylar i det förflutna.

Redo att rulla

iPhone 6: Cool funktioner du ska använda, Apple iPhone 6 Plus (händer på): Redan ersatt min Android-telefon, Android och Windows Phone har unika möjligheter, men Apple iPhone 6 Plus är fortfarande bäst, Vad är rätt (och fel) med iPhone 6 och iPhone 6 Plus, affärs~~POS=TRUNC modeller~~POS=HEADCOMP störs av iPhone 6, Apple Watch, och Apple Pay

Den hårdvara som används för dessa enheter spelar en roll i hur väl en gadget tas emot av användarna, och det gör det systemprogram som används för att driva dem. Det är därför entusiaster av en plattform eller varumärke kommer ofta över som nitiska om dem. De känner en direkt anslutning till dem och det ofta visar i deras interaktioner med andra om dem.

Lika viktigt som hårdvara och mjukvara är till populariteten av en viss produkt på grund av personlig karaktär av mobila enheter hur de arbetar tillsammans som ett paket är det som skiljer bra prylar från resten. Detta paket är det som avgör hur bra UX är, och hur väl det fungerar för den aktuella marknaden.

Det finns vissa kritiska komponenter till en bra mobil UX. Även med den bästa hårdvaran, måste systemprogramvaran hantera dessa för att spetsa erbjudandet för att tillgodose användare av mobila enheter.

Mobila enheter används mycket annorlunda än datorer (alla plattformar). De används alltmer för PC-liknande uppgifter, men ofta gör små saker i farten.

En bra mobil UX är definitivt ett känsligt-feely sak. Det drivs bäst utan en hel del tanke, och som kräver ett konsekvent gränssnitt.

Ta telefonen eller surfplattan ut och kontrollera e-post som just har anlänt. Blick på textmeddelandet för att se om det krävs omedelbara åtgärder. Tittar upp något på webben. Det finns alla typer av snabba funktioner som mobila enheter fylla.

Denna funktion kräver förmåga att ta enheten ur och omedelbart göra vad som krävs. Det kan finnas några förseningar som orsakats av hårdvara eller mjukvara. En bra mobil UX tillåter användaren att göra vad som behövs på ett ögonblick varsel, utan problem eller förseningar.

Att ta ut en mobil enhet för att få saker gjorda, om snabba uppgifter som tidigare nämnts eller mer delaktiga arbetspass, vill användaren att hitta kontrollerna på skärmen där de förväntar sig. Dessa enheter används i handen genom beröring, och muskelminne snabbt utvecklas baserat på platsen av de mest besökta kontroller.

Detta innebär att det är inte OK för kontroller för att då och då röra sig. De måste vara på samma ställe varje gång, nås på samma sätt, oavsett vilken app kan vara igång.

Målet är att ha saker på skärmen nås utan att spendera tid på att leta runt för att hitta saker. Alla gränssnittselement bör vara där de var förra gången, och varje gång innan dess.

En bra mobil UX är definitivt ett känsligt-feely sak. Det drivs bäst utan en hel del tanke, och som kräver ett konsekvent gränssnitt. System kontroller som används regelbundet bör inte bara alltid vara på en fast plats, bör de fungerar på samma sätt varje gång de används, ingen ändring av drift beroende på vad som finns i förgrunden.

För att producera en mobil enhet som omedelbart tilltalar användarna, är det viktigt att det måste vara bra direkt ur lådan. Förmågan att konfigurera systemet för att passa är viktigt, men det betyder inte eliminera behovet av att ange standardinställningar för systemet saker som passar de flesta användare.

De flesta gadget användare kommer aldrig spendera mycket tid att anpassa eller konfigurera primära systemelement. De kommer att använda enheten hela tiden de har det precis som det är när de packa upp den och slå på den.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Tekniskt kunniga användare kommer att finna denna beklagliga, men det är en realitet. Det är därför det är viktigt att mobila enheter konfigureras för majoriteten av ägarna när de levereras. Om standardkonfigurationen systemet omintetgör tillfälliga användare, kommer de aldrig känner sig bekväma med en viss gadget.

Känna sig bekväm med det totala paketet är nyckeln till hur populär en enhet kommer att bli. Hoppa genom korgen att göra den senaste gadget precis som de vill ha är bra för erfarna användare men inte för massorna. De flesta människor vill öppna den nya enheten och använda den utan krångel.

Att få dessa steg verkar rätt som en enkel uppgift, men historien visar något annat. Att få varje bit av en gadget precis rätt och få det att fungera tillsammans som en sömlös paket är tuff.

En bra mobil enhet måste vara bekvämt att användare på ett sådant sätt att de vill använda den. De bör ha en önskan att plocka upp gadgeten och använda den hela tiden. De måste, och det är värt att understryka, måste känna enheten är en förlängning av sig själva. Det kan bara ske om alla de kriterier som anges är uppfyllda från get gå.

Dessa kriterier tillämpas på alla plattformar och varumärken. De arbetar tillsammans mot att bygga det totala paketet som skiljer wannabe enheter från de framgångsrika. Att skapa en bra mobil UX som genljuder med kunder är inte en hit eller miss sak, det är ett resultat av att bygga en sömlös system som gör att de flesta användare bekväm att använda.

Det bryts ned till att göra systemet komma ur (och hålla sig borta från) vägen för användaren. Skapa en riktig paket med en bra mobil UX är skillnaden mellan att få det mesta rätt och få det rätt. Att få det rätt innebär att ha en oerhört populär gadget med kundlojalitet som resulterar i återvändande kunder.

se relaterad

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Alltid samma

Ställ upp ordentligt ur lådan

Det är inte lätt