Vad lagrings konsolidering av branschen innebär för applikationer kunder

Dessa är berusande gånger för lagring industrin sent. Konsolidering signaleras av Dells avvaktan $ 67 miljarder förvärv av EMC och onsdagens tillkännagivande att Western Digital kommer att köpa SanDisk för $ 19 miljarder bär implikationer för applikationer kunder.

Läs detta

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Den massa företaget tech fusioner är en old-school svar på störningar från cloud computing. Men innan det finns en skala payoff, kan IT-inköpare bara spela vänta-och-se som de gör strategiska satsningar.

Dell vd Michael Dell sade i veckan det sammanslagna bolaget kommer att åtagit sig att hela dess lagrings produktlinje. När det gäller SanDisk, förklarade Western Digital skälen för affären i ett pressmeddelande

Kombinationen är nästa steg i omvandlingen av Western Digital i ett lagringslösningar företag med global skala, omfattande produkt- och tekniktillgångar, och djup kompetens inom icke-flyktigt minne (NVM). Med denna transaktion kommer Western Digital fördubbla adresserbara marknad och utöka sin medverkan i högre tillväxtområden.

Totalt sett en massa pengar och installerade basen är på väg att byta ägare i lagrings världen. Vad är kanske inte omedelbart uppenbara, men är det faktum att det finns konsekvenser för affärssystem kunder också, säger Constellation Research analytiker Holger Mueller.

“Lagrings frågor för nästa generations program, eftersom alla användningsfall hantera stora datamängder skala” Mueller säger. Flashminne är också nyckeln till att påskynda leveransen av insikter inom applikationer, tillägger han.

“Det är ironiskt: som lagring blir billigare och blir commoditized, å andra sidan, uppgifter – vilket leder till lagring – är viktigare än någonsin, att fastställa var nästa generation-program byggs”, tillägger han.

Poängen

Konsolidering i lagringsbranschen betyder mjukvaru kunder kommer att få skal partners för solid-state lagring och andra lagringsmedier, säger Mueller. Men nackdelen med överdriven konsolidering – potentiellt högre kostnader – är inte annorlunda i detta fall.

Konstellation Insights ger medlemmar med dagliga analyser för att bryta nyheter i hela företaget. Insikter kommer att finnas tillgänglig i november 2015. Läs mer om Constellation Insights.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck