Vad sann IT-branschen inriktning ska se ut

Business-IT inriktning “är en av de fraser som kommer upp oavbrutet på konferenser, i analytiker anteckningar och i handelsartiklar. En stor mål att skjuta för, men vad det slutliga målet se ut?

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Julia King skriver i Computerworld, ger en intressant bild av företag som verkar ha uppnått inriktning. Det vill säga, IT och verksamheten är inte bara i linje, de har blivit en i samma

Glöm IT-business inriktning. [Det finns] ett litet antal företag där verksamheten och IT är nästan omöjligt att särskilja … IT och verksamheten är inte så intresserade av att anpassa utan är fullt engagerade i konvergerande på ett företag syn eller mål som svävar ovanför varje avdelning och projektplan och är kristallklart för varje anställd.

Överväga dessa exempel som citeras av kung

Zappos.com: Bakom kulisserna på detta online sko återförsäljare “. IT är inbäddad i allt Zappos gör, från teknik och ständigt förbättra kundens online upplevelse att samordna lagret robotsystemet”

Progressive Corp .: “Nästan alla nyanställda på Progressive ta en kärna försäkring läroplan på bolagets IT-universitetet. Efter det de tillbringar åtminstone några år ute i affärsenheterna.” Bolagets CIO, Ray Voelker “tillbringade flera år i början av sin karriär i anspråk verksamheten.

Southwest Airlines Co: “I stort sett alla produkter sydväst har utvecklat och implementerat har aktiverats av teknik ….” IT-anställda är inte anställt baserat på deras tekniska kunskaper, men hyras på “passion för kundservice och öppen kommunikation,” anses “helt avgörande i flygbolagets 850 personer IT-koncernen”, eftersom det är en teknik som är vår produkt.

Procter & Gamble Co .: “för att hjälpa köra fortare antagande av fler produkter har det utvecklats en virtualiserad miljö som P & G använder för att bedriva produktdesignarbetet, produktplacering forskning och även kundfeedback studier.”

Intressant, dessa konvergerade företag har också något annat gemensamt: de anställda och chefer enkelt byta roller i och ut ur den positionerar. Så var fallet med Vanguard CIO Paul Heller, som också har lett företagets detaljhandelsdivision. “Vi är verkligen inte alla som komplicerat av en fast,” han sagt. “Vi försöker inte att göra 100 olika saker, så det är inte så klassiska spänningar mellan olika företag, och det finns inte Stovepipe system. Det är verkligen handlar om att köra fast, och det handlar om att göra det rätta för kunden. Vi alla flytta mellan jobb, så det handlar inte om ditt jobb, det handlar om att ha på sig att större hatt – Vanguard hatt.

Så, för att kanske dess tid sätta trött argument “IT-branschen anpassning” till vila. När det gäller mål och syften, är den omtalade tillstånd av affärs IT inriktning ungefär lika luddiga mål som du kan få. Det är ännu suddigare än ROI, och åtminstone ROI blir ofta faktiska antalet tillämpas på det. Fram till Kings artikeln hänvisas till ovan, har jag sällan ens hört någon beskriva vad ett företag med affärs IT inriktning faktiskt skulle se och agera som.

Kan ni föreställa er människor talar om “inriktnings” redovisning och finansiering till företag? Eller “anpassa” VD för verksamheten? Det skulle vara ganska patetiskt, skulle inte det? Så varför vi ständigt oroa dig om “business-IT inriktning”?

Så i stället för bara bli “allians” – med all vaghet termen antyder – företag blir föraren av det, och det blir föraren av verksamheten. I företag som flyttar fram och som uppfyller förväntningarna hos sina kunder, inte IT-folk bara “få” verksamheten, de är verksamheten.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck