Varför Android-surfplattor med Atom-processorer är en stor sak

Vi vet redan att Wintel duopol är inte vad det brukade vara. Visst, vanliga affärssystem och mitten till avancerade konsument system köra i allmänhet Windows 7 och har “Intel Inside”, men en hel del av de datorer du köper på Walmart kör alldeles utmärkt med AMD chips. Så gör volym datorer från Dell och HP, bland annat stora OEM. Och sedan finns det hela Mac sak, som lyckligtvis knackade Win av Wintel.

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Men den verkliga historien i dessa dagar är inte PC-hårdvara, Windows vs Mac, eller Intel vs. AMD. Det är mobil, mestadels i form av Android vs iOS, men mestadels bara mobil i allmänhet. Hur kan våra handhållna enheter ger så mycket av PC-upplevelse som möjligt, möjliggör helt nya erfarenheter, och i övrigt hålla oss ansluten? Men gissa vad? Varken Intel eller AMD har ledande tecken i denna historia fram till denna punkt. ARM-baserade processorer har ätit allt annat för lunch. Anand Chandrasekher, Intels vice vd och chef för Ultra Mobility Group (UMG) avgick på grund av det.

Så nyheterna från Intel som det var att arbeta med Google på Atom-drivna tabletter som skulle släppas med den senaste Android 3.0 (Honeycomb) Tablet OS är en stor sak av flera skäl.

Är Intel-kretsarna (eller x86-arkitekturen i allmänhet) bättre än ARM marker för att köra Android på tabletter? Förmodligen inte, särskilt med Nvidias högpresterande Tecra system tillgängliga. Men mer distribution större valfrihet och fler leverantörer spelar väl till den “öppna” meddelande som Google håller försöker sälja för Android. Samma strategi fungerade mycket bra att ta marknadsandel för mobiltelefoner från Apple och RIM (även om det säkert har haft sina downfalls). Detta är en seger för Google och en vinst för Intel som driver att stanna relevant i en värld som inte behöver datorer längre.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet