Varför cellulära på Apple Watch två kommer att vara en funktion du hatar

Rykten om att Apple gör sig redo att avslöja Apple Watch 2 närmar Fever Pitch. Och den övre funktionen det förutsägs ha är mobil uppkoppling, vilket kommer att sänka slips med iPhone. Det är en funktion folk kände den ursprungliga Apple Watch saknades, och det är en funktion som vissa Android Wear-enheter har nu.

iOS 10: Kommer det att vara pånyttfödelsen eller död iPad, fem fria alternativ till Evernote, Sluta gnälla om iPhone hörlursuttaget, Android imploderar, och det finns inget som kan göras för att stoppa det?

Men var försiktig med vad du önskar, eftersom när du får den här funktionen, kommer du förmodligen börjar hata den.

Det första problemet med att få cellulära till Apple Watch två kommer att driva det. Cellular tar mycket kraft och är en av de största ritar på en smartphone batteri (den andra är displayen). Den nuvarande Apple Watch har en 205mAh eller 250mA batteri – beroende på om det är 38 mm eller 42mm modell – och det är bra för ungefär ett dygn.

Här är Apples användningsfall för att arbeta ut hur stor en batteri Apple Watch behövs

“Vårt mål för batteritid var 18 timmar efter en laddning under natten, factoring i saker som att kontrollera tiden, ta emot meddelanden, med hjälp av appar och gör en 30-minuters träning”, säger Apple.

Lägga cellulära kommer att förändra saker och ting dramatiskt.

Befintliga smartwatches med mobil uppkoppling har mycket större batterier. LG: s Urbane 2nd Edition har en 570mAh batteri, och även med ett batteri som är nästan tre gånger så stor som den Apple Watch, en del användare klagar fortfarande om batteritid.

Det är möjligt att Apple kan försöka att kompensera en del av dessa frågor genom att använda iPhone mobilanslutning när det är inom räckhåll, och sedan finns det vinster Apple kan göra genom att förbättra effektiviteten av komponenterna, men när Apple Watch blir en fristående produkt, all- ögon kommer att vara på batterimätaren.

Utan appar är Apple Watch ingenting mer än en högstämd klocka. Här är varje app vi vet att komma till enheten, från vår syster plats.

OK, så du är inte orolig för batteriets livslängd. Nå, hur mycket är du villig att betala för att ha mobil på handleden? LG Urbane 2nd Edition ägare betala Verizon $ 10 per månad för förmånen, medan ägare på AT & T betala $ 5. Visst, det är inte en enorm mängd, särskilt jämfört med priset på Smartwatch själv, men det verkligen lägger upp över ett år, särskilt när man betänker att allt detta är till stor del en onödig bekvämlighet du betalar för.

Ovanpå det, hur mycket cellulära förväntar du dig att använda med Apple Watch två? I själva verket, du kommer inte att göra mycket samtal på det, och dataanvändning kommer sannolikt att vara låg eftersom du inte kommer att surfa på nätet eller titta på dina favoritkanaler på YouTube eller katt video på den lilla skärmen.

Och om du betalar för mobilanslutning, är det mer sannolikt att vilja använda den, och ju mer du använder den, desto snabbare du rippa genom batteriet.

Folk verkar gilla Apple Watch. Men gör de gillar det nog att lämna över kontanter till deras mobiltelefon leverantör varje månad?

Allt detta inför en annan fråga. Apple tillbringade en hel del tid och pengar att övertyga människor iPhone skulle ersätta en hel rad av enheter.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Det var en tid präglad av konvergens.

Men sedan Apple ville sälja fler produkter, så det kom upp med iPad och Apple Watch. IPad ursprungligen såg ut som det skulle bli en hit, men då försäljningen började flagga. Vi vet inte hur väl Apple Watch säljer, men det är säkert att anta att det är inte sälja ens liksom iPad.

De ytterligare Apple flyttas från iPhone, är det ytterligare produkt från att vara relevant.

Och detta verkar vettigt med tanke på att även Apple har svårt att komma upp med killer användare för båda plattformarna. IPad verkar nu att skjutas som ett verktyg för kreativa människor, och Apple Watch handlar främst om fitness. Även om varje enhet har sina egna meriter, de är mycket nisch jämfört med iPhone.

Så inte bara har Apple att pressa mer batteritid till eller från Apple Watch två, men det kommer att övertyga människor om att det är värt att betala extra att använda mobil när enheten fortfarande är lite mer än en andra skärm för iPhone.

Låter som en tuff sälja.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien