Varför Samsung säger att det inte lämnar staden som helst snart

All uppmärksamhet var inriktad på hur och vad Samsung planerar att göra om sin sjuka, om än ännu starkare än de flesta, mobil verksamhet under dess investerare forum i New York. Apples spektakulära iPhone 6 försäljning och Xiaomi uppgång verkar ha sydkoreanska tech jätte hörn. Men medan andra en-trick ponnyer skulle ha misslyckats i allt som vikt, Samsung, i huvudsak en integrerad elektronik maker, säger att det har mer i rockärmen än din vanliga tech företag.

Kontrakts chip boom för 2015? Tack, Apple

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Efter att ha varit i stort sett skuggan av sin konsumentinriktade mobila motsvarigheten, Samsungs chip verksamhet – närmare bestämt dess kontrakt chip företag – räknar med att se ljuset igen, med början nästa år.

Samsung är världens största minneschip leverantör av intäkter, andra halvledar bara Intel och dess tredje kvartalet ekonomi visar detta tydligt, med ett rörelseresultat på 2,26 biljoner won ($ 2 miljarder). Men dess System LSI division, Samsungs kontrakt chip verksamhet, av bolagets egen utsago i sina anmälningar till sydkoreanska finansiella tillsynsmyndigheter, var en avskräckande för tillväxt under både kvartalet och helåret, på grund av låg popularitet sin Exynos systemet en chip (SoC) och sänkt kontrakt produktionsvolym.

Samsung Knox teamchef berättar hur det hela började och hur den koreanska tech jätten vill utveckla sin tippad mobila säkerhetslösning för den globala mobila arbetsstyrkor i dag, rapporterar webbplats Koreas Cho Mu-hyun.

Dock säger System LSI division som alla kommer att förändras, och det beror delvis på Samsung försöker ligga steget före kurvan genom att investera i nästa processteknik. Samsung blev världens första chip tillverkaren att påbörja produktion med hjälp av en 14-nanometer FinFet process. Detta kommer att få det att göra mindre marker än kontrakt chip jätte TSMC, som fokuserar på en 16-nanometer process, och någon annan konkurrent.

Enligt källor med insyn i ärendet, har Samsung redan ett avtal på plats med Apple för att producera den senares nästa generations applikationsprocessorer som kommer att lyckas A8 och A8X. TSMC var huvudleverantör för de senaste iterationer, och tog lejonparten av kontrakt från Samsung för sin iPhone 6, men den nya SoC väntas nästa år kommer att mestadels av den sydkoreanska tech jätte igen, sa de.

Samsung, som har en produktionsdelningsavtal med GlobalFoundaries för 14-nanometer kontrakt gör sannolikt kommer att försöka locka potentiella kunder som Qualcomm och Nvidia bort från TSMC genom pracka dess finare avstämd teknik, tillade källorna.

Det är inte bara utvecklingskostnaden, men mer och mer, behöver du integrerade processer eller högre kostnads ​​stiger för att möta kapacitetsvolymen “, säger Ben Suh, Senior Vice President för strategisk planering, System LSI, Samsung, under investerare forum. “Antalet konkurrenter som kan använda avancerad teknik [som Samsung] är låg.

“[Behovet av] forskning och utveckling av sofistikerade och state-of-the-art teknik [just nu i halvledarindustrin] är, för oss, en stor möjlighet. Vi kommer att bygga en stark, teknisk grund”, tillade han, lovade att utöka sin kundportfölj framöver.

Enligt IBS, i halvledare, tar det $ 1 miljard utveckla en 20-nanometer tillverkningsprocess. Emellertid är kostnaden för att utveckla tredubblats till $ 3 miljarder till 10-nanometerprocesser, vilket innebär att företag måste hälla i en potentiellt livshotande mängd pengar för att ligga steget före.

Samsung har en beräknad kontant hög på över $ 60 miljarder och har alltid varit rädd för att spendera det, särskilt i halvledare. Det meddelade tidigare att det kommer att investera $ 14,7 miljarder ett nytt chip fabrik i Pyeongtaek, söder om Seoul, fram till 2017. För i år planerar Samsung en omfattande investering på 24 miljarder won ($ 21,7 miljarder), varav merparten kommer att gå i halvledare.

Investera i logikchips, eller processorer, också kommer att bidra till Samsung säker tillväxt från nya sakernas Internet (IoT) marknaden genom att tillhandahålla minneskretsar och SoCs till alla potentiella “saker” som kommer att nätverksanslutna, även om detta kommer att vara i en avlägsen framtid .

En av de största utmaningarna för Samsung under de senaste åren har varit ett försök att ändra sin tillverkning orienterade tänkesätt i en ny, ännu-till-vara-formade kultur som främjar kreativitet, vilket leder till att skapa sitt eget innehåll och programvara. För att uppnå detta har Samsung varit en av de mest aktiva bland sydkoreanska konglomerat i investeringar, förvärva, och samarbeta med startups, att suga deras teknik och arbetsplatskulturer.

I Samsung, den gamla tänkesätt var “om du använde för att hyra 10 mjukvaruingenjörer och misslyckats med att utveckla kreativa programvara, hyra 100 mer som en lösning”, som inte fungerade “, säger en före detta Samsung ingenjör, som avböjt att bli namngiven . “jag tror Samsung erkänt att under en längre tid, men förändringen sker långsamt. Outsourcing och senare genomsyrar dem i organisationen är, tror jag, en mycket bra strategi för ett konglomerat som Samsung.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Samsung inrätta sitt Open Innovation Center (OIC) vid Silicon Valley förra året för att främja startups med stark potential där.

David Eun, vice VD och ledare av OIC, sade under investeraren forum som det inte lätt var att kombinera två kulturer: En av en tillverkare tillverka produkter utan fel, och en annan av ett snabbrörligt, energisk programutvecklare. Samsungs mål är att träffa så många konsumenter som möjligt genom att balansera de två kulturerna, sade han.

OIC har lett 24 investeringar i augusti i år – inklusive hem automationsföretaget SmartThings och tv-lösning fast Boxee, som Samsung förvärvade – att arbetet i sakernas, hälsovård och säkerhet så långt. Dess accelerator arm främjas tre startups som framgångsrikt examen, med 16 fler är på väg. Vårdfunktioner förinstallerade på de senaste Galaxy enheter var en direkt följd av verksamheten i OIC.

Genom genomsyrar Silicon Valley DNA i Samsung, vill företaget att räkna ut vad som är bäst i världen, och funderar över hur man skapar en “hybrid” från kunskap lärt det, sade Eun.

Separat via sitt riskkapitalbolag Samsung Venture, den sydkoreanska tech jätte har investerat i flash lagring företag som rent Förvaring, SolidFire och NetApp, och börjar co-forskning för att befästa sin tekniska överlägsenhet gentemot konkurrenterna. Källor med insyn i ärendet sade att Hynix och Toshiba närmade dessa företag samt att spela catch-up, men den tekniska klyftan mellan de två och Samsung är åtminstone 10 år.

Samsung – Samsung Electronics och dess dotterbolag, som är – har varit på ett förvärv spree under de senaste åren: CSR, Proximal Data, PrinterOn, NVELO, Quietside, Selby, MOVL, Neuro, Wacom, och Nexus Dx, bland andra.

Enligt Fortune: s 10 största forsknings- och utvecklings spenders världsomspännande lista för 2013, som publicerades i år, Samsung fäste andra plats, bakom Volkswagen och ett steg före chip rival Intel. Det spenderade totalt $ 13,4 miljarder FoU, som stod för 6,4 procent av sina intäkter.

Dess många FoU-centra sträcker sig från Silicon Valley till Bangalore till Peking “, skrev Fortune.” Företaget säger att det utvecklar en smart TV-skärm och en smart tv-tjänst som en del av sitt forskningsprogram.

Försummats i rapporten är att Samsung har nästan alltid tillverkningsanläggningar i anslutning till dessa FoU-centra i världen, och att de alla är anslutna via dess invecklade men strömlinjeformade supply chain management nätverk. För smarta TV-apparater, nästan alla komponenter kommer att vara self-made, kanske till och med operativsystemet, eftersom Samsung driver Tizen (frågor om dess nuvarande kvalitet undan) för plattformen.

I företaget, dess B2B-gruppen – är hårt arbete med att utveckla nya affärsorienterade tjänster och plattformar – divisionen som samarbetar med sina mobila, halvledare och hemelektronik divisionerna. Samsung satsar en hemlig summa i sin företagsverksamhet, en källa till webbplatsen Korea att det är förmodligen den största någonsin i området i dess företags historia, med över 1000 anställda som arbetar på B2B-gruppen, med också den största tilldelningen av mänskliga resurser inom sektorn.

Vår grundläggande princip inte har förändrats. Investera under en kris för att förbereda sig för den kommande högsäsongen, “sade en högt uppsatt Samsung verkställande på investerare forum.” Investeringar titta på inte dagens värld, eller nästa år, men fem till tio år senare.

Lee Chang-Hoon, vice vd för affärsstrategisk lag, Samsung Display, berättade investerare att bolaget förbereder en transparent AMOLED att kommersialisera någon gång senare.

“[Transparent AMOLED] kommer att ändra livsstil konstruktion som mode. Vi söker en partner på marknaden för att införa öppen AMOLED”, sade han.

Samsung planerar att utveckla tekniken ytterligare för att ha AMOLED linda runt hörn av byggnader, ungefär som skyltar, men uppenbarligen mer dynamisk, eller placera dem på kläder.

“Vår vision är att ha nästa generations produkter inte sluta som en dröm, men för att bli produkter i den nya världen att komma”, sade Lee.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Suga Silicon Valley start kultur

R & D-behemoth