Varningar “ignoreras” som prop IT-projekt kostar dubbel

Regeringen ignorerade varningar om ett IT-projekt som gick vidare, att kosta dubbelt vad som förväntades, enligt en kommitté bestående av parlamentsledamöter.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Underhuset utskottet för miljö, livsmedel och landsbygds, frågor sade att det var “djupt ointresserad” av fel i utbetalningar till landsbygden, Agency (RPA) för att genomföra ett nytt system för att göra betalningar till jordbrukare.

Utskottets delårsrapport sade RPA tecknat ett avtal med, Accenture i januari 2003, för att utveckla ett IT-system för att göra det möjligt att göra betalningar, enligt det nya systemet.

Men kostnaden för IT-avtalet har mer än fördubblats – från, £ 18.100.000 (US $ 32.300.000) till £ 37,4 (US $ 66.800.000) – och betalningar kommer bara starta nästa månad.

RPA sade att detta var ett resultat av den ökande komplexiteten i, gårdsstöd, den höga volymen av ansökningar om medel och det faktum att, en del av de system avskaffades efter Accenture hade börjat arbeta på, för att stödja dem.

Rapporten sade: “Vi var oroade för att lära sig om omfattningen av, kostnaden överskridande på intäktssidan av RPA IT kontrakt med Accenture, med tanke på, att det uppgick till en fördubbling av den ursprungliga budgeten.

Vi är oroade över att den typ av avtal som ingåtts mellan, RPA och Accenture tydligen tillåtet för kostnaderna att öka så, dramatiskt, och därmed till synes ignoreras de praktiska konsekvenser för arbetsbördan för, SFP [gårdsstödet] politik enats ministrar.

Kommittén sade att med “bättre planering och uppföljning många, av de problem som kunde ha undvikits”. Den tillade: “Vikten av IT, system betonades i utskottets tidigare granskning av RPA Vi beklagar, att regeringen verkar ha tagit liten notis av våra tidigare, varningar..

Utskottets ordförande Michael Jack sade i ett uttalande: “; Resultatet av dessa brister är extra kostnad och mer oro för Englands bönder och, ett lagförslag för skattebetalarna en extra 18 £ miljoner (US $ 32.200.000) för att täcka 100 procent öka, de löpande kostnaderna för systemen med uppgift att leverera de nya stöden.

Avdelningen för miljö, livsmedel och landsbygdsfrågor minister, Lord Bach, berättade Radio 4: s program Today de första betalningarna skulle vara, gjorde nästa månad.

Han höll det hade funnits problem med systemet, men tillade: “As; samt genomföra [gemensamma jordbrukspolitiken] reformera landsbygds betalningar, byrå är engagerad i en massiv moderniseringsprogram för att kunna leverera, värde för skattebetalarnas pengar i framtiden och detta resulterade i en ökning i, myndighetens totala budget.

Steve Ranger av Silicon.com rapporterade från London.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck