Vecka i recension: En människa virus

Svår akut respiratorisk sjukdom (SARS) utbrott orsakade Intel att avbryta två konferenser i Asien och skjuta en resa till regionen av VD Craig Barrett. I det senaste fallet av den mystiska sjukdom Disrupting teknik bolagets verksamhet i Asien, beslutade chipmaker att avbryta sina utvecklare forum händelser som kritiseras för senare denna månad i Peking och i Taipei, Taiwan.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Intels beslut att avbryta sina konferenser är inte det första exemplet på den smittsamma sjukdomen kasta en skiftnyckel i planer tech företag, som har omfattande tillverkningsanläggningar i Asien-Stillahavsområdet och ofta är beroende av komponenter tillverkade där. Dator-maker Sun Microsystems avbröt Shanghai del av en massiv produktlansering det hade planerat för den 7 april och senare en konferens som hade förväntats dra 4.000 deltagare. Chipmaker ATI senare en asiatisk tur att visa upp sin nya linje av produkter.

Motorola, har under tiden sett verksamheten vid en Singapore anläggningen som påverkas av sjukdomen. Enligt Singapores hälsoministeriet, är 305 arbetare från anläggningens nattskiftet i karantän hemma. USA-baserad elektronik tillverkare beslutat att berätta för alla 532 nattskiftarbetare att stanna hemma på nyheten att en kvinnlig arbetstagare fick diagnosen SARS. Den smittade arbetstagare har skrivits ut från sjukhuset.

På andra håll i regionen, tech jätte Hewlett-Packard slutare dörrarna till dess 300 personer kontor i Hong Kong på grund av en eventuell SARS infektion i en av sina anställda.

Pirat tryck, Skivindustrin intensifierat sin kampanj mot campus musik byta, arkivering passa mot fyra universitetsstudenter som drivs fil-söktjänster på deras skolans interna nätverk. Stämningar upp det tryck som Recording Industry Association of America (RIAA) nyligen har skjutit på universitet för att blockera campus fil handel.

Handelsgruppen har fortfarande inte stämt genomsnittliga fil bytare som använder mer gemensamma tjänster såsom Kazaa, dock. Universitetsstudenter har allmänt betraktas som kärnan i de olika fil-swapping nätverk sedan utseendet på Napster på den digitala scenen i slutet av 1999.

Fil bytare måste ha känt duperade när en självutnämnd fildelning satsning som hade uppmärksammats i pressen som en Napster-liknande hot mot upphovsrättsinnehavarna gjort en abrupt kursändring. Den “Honest Thief” hävdade i slutet av februari att det planerade att dra fördel av en holländsk appellationsdomstol dom som huvudsakligen banade väg för Nederländerna att bli en rättslig oas för fildelningsverksamhet. Det skulle licensiera sin peer-to-peer-program och ge juridisk rådgivning för peer-to-peer-tjänster.

Nå, gissa vad? April Fools! “Sade en anteckning publiceras på Honest Thief webbplats.” Den ärliga Thief fildelning satsning var inte mer än ett PR-trick. Vårt mål var först och främst att få lite uppmärksamhet för vår bok: “The Honest Thief.” Boken om att använda “ovanligt vettigt att lyckas i affärer och livet” publicerades på engelska av Greenleaf Book Group i oktober 2001.

Kopieringsresistenta CD-skivor kan fortfarande vara sällsynta i USA, men tecken växer att tekniken blir allt vanliga på andra håll och kan slutligen bryta sig in på den amerikanska marknaden i år. Macrovision: s anticopying teknik har tillämpats på mer än 100 miljoner skivor världen över, huvuddelen av dem släpptes i Europa och Japan. Under de senaste sex månaderna har bolaget sett transporter av 10 miljoner skivor per månad fördelade över dessa marknader.

Teknikföretag försöker pracka kopieringsskydd varor – och, i mindre utsträckning, etiketter rekord själva – har varit lovande i två år den förestående lanseringen av CD-skivor skyddade mot obehörig dator kopiering. Men utvecklingen av tekniken på marknaden, särskilt i USA, har varit långsam och ojämn, och teknikföretag själva har upprepade gånger varit tvungna att skära ned och ompröva sina metoder.

Vild om Wi-Fi, Microsoft släppte Windows XP utformad för att öka säkerheten för datorer som ansluter till trådlösa nätverk, men programmet är bara en del av Wi-Fi-bild. Programuppdateringen skulle ändra hur operativsystemet ansluter till 802,11, eller Wi-Fi, nätverk eller basstationer.

Enligt den äldre metoden, är en krypterad nyckel som används av var och ansluta till det trådlösa nätverket. Uppdateringen skulle göra det möjligt att associera en separat nyckel för varje dator att ansluta till nätverket, en förändring som i teorin skulle öka säkerheten.

Intel ökade sin satsning på den trådlösa nätverksmarknaden genom att släppa en Wi-Fi-adapter som tillverkarna kan använda för att låta sina produkter ansluta till ett nätverk och dela resurser såsom bredband och skrivare. Den chipmaker meddelade tisdag tillgängligheten av Intel PRO / Wireless 2100 LAN Mini-PCI-adapter som en fristående komponent för apparatmakers. (Adaptern är redan en del av Intels Centrino bunt marker.)

Alla utom gått från den trådlösa marknaden sedan omkring 2001, meddelade Nortel Networks ett nytt försök att sälja high-end trådlös nätverksutrustning till telefonföretag och medelstora till stora företag. Nortel säljer accesspunkter, baserat på flis från Atheros Communications, som gör det möjligt att använda två olika typer av trådlösa nätverk: en uppbyggd kring den gemensamma 802.11b-standarden, och en sekund med 802.11a, som är fem gånger snabbare. Kunderna kan hoppa fram och tillbaka mellan de olika typer av nätverk.

I flisen, Advanced Micro Devices har bryggt två nya avancerade transistor mönster som det står kommer att leda till högre chip prestanda. Den chipmaker forskare har skapat och visade en ny helt urladdat Silicon-on-Insulator transistor, som använder speciella material för att bättre isolera transistorer i ett chip, med syfte att öka prestanda och minska strömförbrukningen.

AMD: s twist på transistorn design är att det är så mycket som 30 procent snabbare än några av de mest publicerade resultat sett hittills, sade företaget. Den chipmaker visade också en ny ansträngda kiseltransistor baserad på en metall-gate konstruktion. Att tekniken har visat 20 procent till 25 procent bättre prestanda än konventionella ansträngda-kiseltransistorer.

Intel kom ut med två nya Celeron-processorer för stationära datorer denna vecka, ett förspel till en massa desktop teknik kommer inom de närmaste månaderna. De två nya Celeron marker för fynd Stationära körs vid 2,4 GHz och 2,3 GHz och kostar $ 127 och $ 117 vardera, respektive, i 1000 enhetskvantiteter.

Den stora stationära översyn för våren, men kommer att starta senare denna månad med lanseringen av Canterwood, en chipset för Pentium 4 datorer, och den efterföljande frisättningen av Springdale i mitten av maj. En 3,2 GHz version av Pentium 4 kommer också att komma ut i samma tidsram, enligt källorna, release förväntas föranleda en våg av prissänkningar.

Motorola har tillverkat prototyper av en flash-minneskrets som är beroende av ett tunt skikt av kiselkristaller att lagra uppgifter, ett genombrott som kan hjälpa blixten industrin vinna hotande tekniska hinder. Om chip flyttas till mainstream, flash-minneskretsar – används för att lagra data och applikationer inom mobiltelefoner, industriell utrustning och bärbara minneskort – skulle sannolikt bli billigare eller omvänt, mer kraftfulla jämfört med befintliga marker, eftersom tillverkarna skulle pressa fler minnesceller i ett mindre utrymme.

Värt att notera, En anonym hackare lyckats köra Linux på en omodifierad Xbox, tydligen tillfredsställa en $ 100.000 utmaning finansieras av Lindows grundare Michael Robertson … En amerikansk advokat kontor har påstått att PayPal brutit lagar om behandling av onlinespel betalningar, och ber föräldern företaget eBay att lämna över nio månader spelrelaterade resultat i uppgörelse … Microsoft kommer inte att omfatta Infopath och OneNote som en del av Office System sviter säljs i detaljhandeln eller installerade på nya datorer … Dells vd sätter ett högt intäkter mål av $ 60 miljarder kronor, vilket är “inom räckhåll.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under