Verkligheten slår Airbnb efter användarens hem vandaliserat, papperskorgen

Airbnb har varit på en vild åktur framgång under det senaste året. Dock är verkligheten bosätter sig i om de potentiella fasor man kan möta när de hyr ut sängar till främlingar på ett eget hem.

San Francisco bosatt “EJ” skrev på hennes personliga reseblogg om sin senaste erfarenhet av att hyra ut sin lägenhet när hon var ute och omkring på sina egna resor. Och när man läser hennes resonemang för att sätta en annons upp på Airbnb för sin lägenhet, är det inte svårt att se motiven för detta

Det verkade dumt att låta en rätt bra lägenhet sitta tom medan jag reste, när det fanns så många besökare till San Francisco i behov av en plats att bo, som ville uppleva en stad som jag föredrar att: i en lokal hem, utanför turist bubbla på ett hotell. Hur som helst Jag gillade idén om någon vara där och såg efter min törstig krukväxt, och naturligtvis möjlighet att tjäna lite extra pengar var mer än tilltalande.

Men här är motivet för att inte göra så. Hyresgästen tillfällighet namnet “DJ” rutinmässigt skickas vänliga e-post med tack vare EJ (inte få dem förvirrade) så att hon inte skulle få misstänkta. Men här är vad som verkligen pågår

De krossade ett hål genom en låst garderob dörren och fann pass, kontanter, kreditkort och mormors smycken jag hade gömt inuti. De tog min kamera, min iPod, en gammal bärbar dator och min externa backup-enhet fylld med bilder, tidskrifter … hela mitt liv. De hittade min födelsebevis och socialförsäkringskort, som jag tror att de fotokopieras – med hjälp av skrivare / kopiator jag vänligt utelämnats för mina gäster användning. De rotade igenom alla mina lådor, bar mina skor och kläder, och lämnade mina kläder skrynkliga upp i en hög med våt, mildewing handdukar på garderoben golvet. De fann mina kuponger för Bed Bath & Beyond och används rabatten, tillsammans med min Mastercard, att handla på nätet.

Inte ens fråga om hur köket såg ut. EJ misstänker att detta var en väl planerad jobb, och att dessa inte var några “vanliga” kriminella, baserat på följande utdrag

De gjorde konstiga saker också: flytta saker runt i en spöklik, psykotisk slags sätt – obehagligt små saker som jag fortfarande upptäcka när jag gräver genom vraket – som att skära taggarna av mina kuddar, och hänger en målning av Paris på väggen att jag aldrig hade hängt innan … förmodligen iklädd min numera saknas Ugg stövlar och Roots mössa.

Det bör noteras, som EJ gör, att Airbnb har reagerat. Även om hon skrev att “vissa grundläggande screening och säkerhetsåtgärder måste väckas så snart som möjligt”, säger hon inte lägga skulden på Airbnb. Här är ett utdrag från Airbnb VD och grundare Brian Chesky svar

Vi blev chockade när vi hörde om detta oroande händelse. Vi har haft ett nära samarbete med myndigheterna, och vi vill försäkra vårt samhälle att med hjälp av vår säkerhetsinfrastruktur, kunde vi bistå polisen i deras utredning, och vi förstår från myndigheterna om att en misstänkt är nu i förvar.

Sedan publicera den långa rapporten har EJ berättelse virvlade runt bloggosfären.

Nyligen var jag sjöng lovsånger till mina vänner om mina egna trevliga upplevelser med Airbnb när du hyr studios i Europa förra året. Jag är naturligtvis inte ensam antingen som start har omfattande täckning över hela världen med nya kontor öppnar upp utomlands, inklusive nyligen i Tyskland.

På tisdag, rapporterades det att Airbnb är värt ungefär $ 1,3 miljarder kronor efter en annan runda av insamling som säkrade $ 112.000.000 i riskkapital. The Wall Street Journal också tidigare rapporterat om pre-bubblan explosionsliknande stämning på online uthyrningsfirman San Francisco kontor.

Tech och rese: Tips för att ta en iPhone utomlands, Gogo lansera nya i luften multimedia plattform än bara Wi-Fi, Housefed: a community marknadsplats för hemlagad mat, Vonage erbjuder obegränsad internationella samtal via mobiltelefoner, fri United Airlines app varv iOS-enheter i mobila boardingkort

Naturligtvis, som med alla företag, det kommer att finnas några dåliga tider och incidenter där produkten bara inte fungerar. Och med ett företag som låter främlingar i ett hem, du kommer att ha att förvänta sig att något kommer att gå snett någon gång.

Som EJ påpekar kan inte alla av skulden kan vi nå på Airbnb som även hon erkände att det var något fel på e-postmeddelanden med DJ. (Inte heller hon någonsin möta hyresgästen personligen, utan snarare vänster “välkomnande instruktioner om var att plocka upp nycklarna” till ytterdörren.)

Airbnb har gjort rätt väg genom att agera snabbt för att hjälpa till – även om det tog ett rapporterat “14 timmar” för Airbnb anställda att svara.

[Via Techcrunch]

Hårdvara, bygga dig en $ 10 VR headset, Apple, Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store, iOS, iOS 10 är fortfarande en enda röra, men åtminstone det är en kvick, stabil röra, hårdvara, Apple att uppgradera Mac lineupen i år, iPad stylus stöd nästa år: Rapportera

Bygga dig en $ 10 VR headset

Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store

iOS 10 är fortfarande en enda röra, men det är åtminstone en kvick, stabil röra

Apple att uppgradera Mac lineupen i år, iPad stylus stöd nästa år: Rapportera