Vilken skillnad ett tekniskt kunniga president han gör ock

I en typisk newsroom där varje journalist kämpar för en plats på framsidan finns det ofta dagar då du inte verkligen vill vara en teknisk reporter. Varför?

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

How do you övertyga chefredaktör att din pjäs om Asien blir en grogrund för skadlig kod, förtjänar mer prime utrymme än en artikel om regeringen ger utbildningsfonder och på Barack Obama blir den första afroamerikanska amerikanska president?

Tech nyheter bär sällan samma brådska att nyheter om angelägna sociala och politiska frågor gör. Stöttas upp bredvid en artikel om fattigdomen i världen, en bit om den senaste mobila tekniken bara verkar … oseriöst – om inte, naturligtvis, artikeln talar om hur mobil kan hjälpa till att befria världens fattigdom.

Så, som täcker tech nyheten är inte alltid en bit av kakan, och det är alltid svårt att försöka slå en historia för framsidan om du inte skriver för en specialiserad teknisk nyhetsbyrå som webbplatsen Asien.

Jag tror att en del av problemet ligger hos landets politiska ledare. Idag är de flesta av världens statliga organ helmed av politiker som inte är exakt … ja, låt oss bara säga att de förmodligen inte skulle veta Facebook hade nyligen en ansiktslyftning – det vill säga om de vet att vi inte hänvisar till en bok om ansikten.

När regeringsföreträdare inte förstår tekniken, och inte uppleva det på en daglig basis, de vanligtvis inte vet eller vill diskutera det. Så, är tech-frågor oftast kvar på sparlåga i parlamentet och kongress sammanträden.

Det är bara när en hög profil politisk ledare talar om teknik som det blir startsidan uppmärksamhet. Och vi kunde äntligen se mer av sådana händelser i framtiden, med Obamas uppstigning till president sätet.

Enligt en AFP-rapport, den nya tillträdande president väntas bli landets första “Tech President”.

Obama gillar teknik, och en del av anledningen till att han avrättades så bra är att han använde tekniken så effektivt “, säger Silicon Valley-baserade analytikern Rob Enderle.” Det gör honom till en Tech President.

I själva verket, i dagarna fram till valet hade några 91 procent av tech företag och deras anställda i Silicon Valley gett Obama tummen upp. Stora tech företag i USA tech navet uppgift gav också Obamas parti fem gånger mer i kampanjen medel, än de gjorde till John McCain.

Under en kampanj landning på Googles North California campus, lovade Obama att försvara Nätneutralitet och kämpa för “fri och fullständigt utbyte av information”. I sitt tal, tillträdande presidenten tillade att hans prioriteringar skulle omfatta ren energi, samt teknik som elektroniska journaler och andra e-förvaltningstjänster.

Om Obama är faktiskt den första tekniskt kunniga amerikanska presidenten att ta kontor, kan det vara ett välkommet frisk luft IT-branschen behöver för att rivstarta en ny våg av innovationer.

Och det kan bara vara svaret att “Joe programmeraren” söker.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck