Vill “störa” IT-avdelningen? Här är ett par tips

Innovation är nu en överansträngda ord, och är sååå 2009. Låt oss tala om nästa steg: störningar.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Naturligtvis, avbrott innebär många saker, både dåliga och bra – som i dåliga och goda kolesterolet. Bad störningar i den meningen att många försök att förbättra IT – såsom en uppgradering – kan vara störande för verksamheten och användarnas känsla av ordning i världen.

Då är det bra avbrott, som i den typ som förvandlar företag tänker helt på huvudet, och som ett slag upp huvudet, får människor att öppna ögonen för nya marknader och nya möjligheter.

Liksom alla delar av verksamheten, kan IT-avdelningar använder ett bra avbrott då och då. Tjänsteorienterad arkitektur var och är en splittrande kraft, eftersom det gör det möjligt för IT-chefer att bryta ner applikationer till tjänster som kan återanvändas på ett mer abstrakt sätt. Cloud är en splittrande kraft, eftersom det öppnar dörren till tjänster som levereras från utomstående samt från den interna datacentret.

Bortom teknik, management tänkesätt måste störas också. HP: s Keith MacBeath nyligen föreslagit två sätt att röra upp störande tänkande i företaget IT-avdelningar

T ake ett framtida alternativ metod: Nej, du behöver inte en flödes kondensator för detta – MacBeath sugegst frågar fyra grundläggande frågor

Delta i scenarioplanering: “Scenario planering kräver att du tänka sidled om framtiden, skapa flera tänkbara scenarier”, säger MacBeath. För den här övningen, ta in externa källor, intervjua människor i olika domäner och få så många olika perspektiv som möjligt, råder han. Du kommer att hamna wiith flera scenarier, och du måste välja de tre bästa. “Rama dem, skapa en berättelse om dem, ge dem namn och beskriva hur de ser ut” MacBeath säger. “Då du identifiera vad varje scenario skulle göra med dig som en organisation och hur du kan svara.” Den resulterande referensram kommer bättre förbereda IT-avdelningen och organisation att vara beredd på vad som helst.

Dessa är två solida förslag att störa stadgad sätt att göra saker – och MacBeath råd skulle lätt kunna tillämpas på avdelningar utanför det också. Ytterligare förslag för störande tankar är välkomna.

(Foto: US Bureau of Labor Statistics Occupational Outlook Handbook.)

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien