Vinod Khosla förut startups är framtiden för företaget tech

SAN FRANCISCO — Eftersom många äldre företag tech jättar titta mot fusioner och förvärv för att växa (eller åtminstone stoppa blödningen), kunde startups vara den bästa insatsen på lång sikt, baserat på kommentarer från framträdande riskkapitalisten Vinod Khosla.

Jag säger inte att stora företag inte har en roll “, säger Khosla när han talade på strukturen molnet toppmötet på onsdag.” Några av dem har gjort ganska bra eftersom de förstår. Men startups upptäcka var de nya marknaderna är.

Khosla pekade tillbaka bara några år sedan till när Cloudera och Hortonworks börjat växa i uppmärksamhet, argumentera etablerade tech företag inte uppmärksamma öppen källkod ramen för Hadoop, som så småningom blev buzzworthy inom IT.

Partnerskap fungerar i några av dessa områden, medgav Khosla, sättande att det finns marknader som är stabila och det finns marknader som är hög tillväxt.

“Det är inte som Amex kommer sluta köpa från IBM. De är förmodligen fortfarande att köpa stordatorer,” Khosla spekulerade.

Som en av grundarna av Sun Microsystems, Khosla menade om hur “begreppet distribuerad databehandling” startade på Sun på 1980-talet, att främja en ny klass av arkitekturer och mjukvarusystem.

Men ingen förnyas på dessa system tills det senaste decenniet eller så, beklagade Khosla, med tonvikt på Google, Facebook och Amazon Web Services byggt sina egna arkitekturer eftersom de gamla var så ineffektiva.

Khosla föreslås om man tittar på det gamla gardet som Hewlett-Packard, Dell och EMC – avsätter Microsoft för ett ögonblick – “. Ganska bra företag, men för det mesta de tillbringade sin tid ingenjörs ekonomi” Dessa har alla varit

Som ledde till att innovation, avslutade Khosla.

Vidare har inget av dessa företag byggt ett system för DevOps, Khosla observeras som han argumenterade har blivit så mycket viktigare än det var 10 till 15 år sedan.

Vad vi behöver gå framåt, fortsatte han, är mycket annorlunda än den gamla modellen av företaget.

Proof det kan göras: Khosla insisterade Microsoft har gjort en rimlig jobb för att begå tid och resurser för företag innovation.

Men Khosla förutspådde att de flesta innovation – uppskattning mellan 80 och 90 procent av det – kommer från startups, upprepa vid en punkt som riskkapital siffror i detta.

“Innovation händer eftersom ni föreställa er en framtid, och få det att hända. Inte för att du läser en rapport,” Khosla anmärkte.

Khosla forsade att han är också mycket upphetsad av tanken att man kan inte längre tänka på en dator som en dator, utan datacentret som datorn.

Tittar närmare på specifika stora molnföretag, Khosla observerade Amazon börjar göra goda marginaler på AWS samtidigt lägga senare att Microsoft gör också allt bättre. Han kort strök också den geografiska närheten mellan de två tech jättarnas campus i Seattle storstadsområdet, antyder en “utbyte av anställda ganska ofta.”

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Men Microsoft förstår också vad företaget behov “Khosla observerade.” De har relationer. De förstår kraven.

När det gäller andra växande molnleverantörer, Khosla spekulerade det är för tidigt för att berätta.

Smarta företag är nystartade uppfinna hur data bör vara så att du kan göra maskininlärning och analys, “Khosla insisterade, lägga ingenting” bör inte vara i minnet och inte distribueras, “föreskriver de två absoluta krav för varje system med substans.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet