Virgin Australia översyner kärn IT-plattform

Den nypräglade Virgin Australia är inställd på att se över en av sina kärn IT-plattformar i ett försök att utnyttja sitt nätverk av code-sharing partnerskap och bättre integrera bonusprogram erkännande.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

(31.08.2008 bild av David McKelvey, CC2.0)

Flygbolaget vd John Borghetti meddelade idag att Virgin skulle uppgradera sin flygbokning back-end till Sabre Kundservice och Service system byggt och backas upp av SabreSonic. Det är inställd på att hantera bokning, försäljning, elektroniska biljetter, gäst erkännande, lagerhantering verksamhet, liksom check-in och avgångskontroll.

IT översyn är en del av Virgin Australia s “Game Change” program för att göra flygbolaget marknadsledande, berättade Borghetti aktieägare och analytiker på bolagets årsstämma. Han tillade att övergången till en enda, integrerad IT-plattform för flygbolagets verksamhet skulle ge kunderna möjlighet att boka flyg på någon av flygbolagets code-sharing partner sömlöst, inklusive Etihad och Air New Zealand.

“Använda Sabre-systemet gör det möjligt för oss att stödja integrerad biljettförsäljning med våra Alliance partner, och ger en förhöjd nivå av erkännande för våra kunder”, säger Borghetti.

Sankar Narayan, CFO på Virgin Australia, sade att det nya systemet är avgörande för att fylla i “Game Change” -programmet.

Detta nästa steg är avgörande för att förverkliga vår strategiska vision att bli en integrerad flygbolag och ger en smidig reseupplevelse för gäster i vårt globala flygbolagsnätverk.

“The Sabre-systemet kommer att förbättra våra prestanda över vår verksamhet, det möjligt för oss att stödja integrerad biljettförsäljning med våra Alliance partners och ger en förhöjd nivå av erkännande för våra kunder. Det är viktigt att det kommer att stödja det utmärkta arbete våra medarbetare gör redan att ge vår gäster med förstklassig reseupplevelse “, säger Narayan.

Virgin Australia program laget är att arbeta parallellt med Sabre team för att säkerställa en smidig distribution, sade CFO, med företaget och tillade att det räknar med att slutföra utrullningen av mars 2013.

Tekniken har inte alltid varit vän av Virgin Australia under de senaste 12 månaderna, med ett avbrott i Navitaire Nya Skies incheckning plattform har plågat flygbolaget tillbaka i september 2010, strand kunder på flygplatser i flera dagar åt gången.

Borghetti idag öppet medgav vid årsstämman att systemavbrott hade presenterade flygbolaget med problem.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck