Virgin Media att öka uppladdningshastighet, gasspjälls P2P trafik

Virgin Media meddelade på torsdagen att det kommer att rulla ut en ny trafikstyrningssystemet för att begränsa peer-to-peer och Usenet aktivitet under högtrafik, som en del av en uppgradering till kabel kundernas maximala uppladdningshastighet.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Den nya policyn kommer att aktiveras i tandem med uppladdningshastighetsökning. En Virgin Media talesman berättade webbplatsen Storbritannien på torsdag att en stor del av kunderna kommer att uppgraderas under de kommande månaderna fram till första kvartalet 2011, med planer för en “lång svans” uppgraderingscykel från andra kvartalet 2011. planen är att uppgradera till slut täcka Virgins hela nätverket av 12,6 miljoner hemanvändare, varav 4,2 miljoner är kabelkunder.

Den nya trafikförvaltningspolitik dikterar att vid högtrafik, kommer endast 25 procent av nätverksresurser ägnas åt vad Virgin kallar “icke-tidskänsliga trafik”, som den klassificerar som peer-to-peer (P2P) och Usenet trafik. Denna typ av strypning ger Virgin Media höghastighetståg bredbandsnät i linje med de konkurrenter som BT och Talktalk. Dessa företag begränsar också hastigheter för sådan trafik under upptagen kväll perioden.

Det är inte ett angrepp alls på peer-to-peer eller fildelnings, om något är det tvärtom … det är en progressiv åtgärd för att säkerställa bästa möjliga service “, en Virgin Media talesman webbplatsen Storbritannien på torsdagen.” Vanligtvis vi förväntar oss att från en rubrik hastighet nummer, kunder kommer fortfarande att kunna använda peer-to-peer och Usenet trafik på allt upp till hälften av sin rubrik hastighet [under topp-tid strypning].

Det är inte heller relaterad till någon form av hårdare tag mot illegal fildelning eller piratkopiering, sade talesmannen. “Från våra protokoll du inte kan tala om trafiken legitimitet – det inte ens komma in i frågan”, sade han.

Parallellt med införandet av det nya trafikförvaltningspolitik, bör kunder Virgin Medias 10Mbps nedladdning “M” och “L” bredband paket se sina uppladdningshastighetsgränser öka från 512kbps till 1Mbps. Virgins 20Mbps “XL” paketet kommer att se uppladdningshastighet ökar från 768Kbps till 2 Mbps, medan uppladdningshastighet av 50Mbps “XXL” paket kommer att stiga från 1,5 Mbps till 5MBps.

Uppladdningshastigheten ökar har redan rullats ut till Enfield, Huddersfield, Sutton Coldfield och Warwick, med ytterligare områden att följa. De kommer påtagligt att påverka kunder som använder “sociala nätverk, delning och allt video”, sade talesmannen.

Upstream handlar om att dela, mer av våra kunder börjar att dela mer genom sociala nätverk och användningen av videokonferenser. De kommer att märka dessa uppladdningar går snabbare och [bredband] hastighet test kommer att indikera att också “, tillade han.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig