Virsto Software – virtuell lagring för virtuella miljöer

Organisationer börjar inse att deras lagringssystem används olika när de stödja ett antal virtuella maskiner snarare än att tjäna behoven hos en enda fysisk server. Virtuella miljöer (virtuella servrar och virtuella klienter) presenterar en annan, mycket mer intensiv, mönster läser och skriver att övervinna cachningslösningar inbyggda i många lagringsenheter. Virsto Software talade nyligen med mig om det här problemet och vad de gör om det. Virsto fokuserade på deras senaste tillkännagivande – att tillämpa sin teknik till virtuella skrivbordsmiljöer.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Virtuella skrivbordsmiljöer skiljer sig i betydande sätt från virtuella servermiljöer som ofta utnyttjas i syfte att möta konsolideringsmålen och privata moln initiativ. I stället för att vara värd 10 – 15 virtuella maskiner (VMS), kan varje back-end värd stöd någonstans mellan 50-100 virtuella skrivbordsbilder konfigurerade i en egen fysisk server. VDI miljöer förvärra lagrings utmaningarna i servervirtualiseringsmiljöer. Ju mer VM: s per värd, desto mer akut I / O flaskhalsar är.

Virsto VDI gynnar användare av

Eftersom en del av filerna delas mellan virtuella skrivbord (operativsystemavbildningar, bilder av vissa program, delade data), tycker de att det de regler som de som används för att tillhandahålla lagring resulterar i över provisione miljön.

Eftersom många virtuella skrivbord läser och skriver data till lagringssystemet, är mönstret för läser och skriver helt annorlunda. Detta innebär att traditionella caching metoder inbyggda i dagens lagringsmedia inte kan vara effektivt. Resultatet är naturligtvis ett prestationsprofil som är mycket långsammare än väntat.

Virsto har utvecklat ett intressant tillvägagångssätt för att hantera frågor virtuella behandlingsmiljöer skapar. Företaget har utvecklat en intressant, mycket intelligent caching miljö som hanterar I / O-förfrågningar innan de skickas vidare till lagringssystemet. Detta tillvägagångssätt gör mer effektiv användning av lagringsenheter kapacitet och förbättrar prestanda.

Virsto har också utvecklat en dynamisk provisione lösning som gör det möjligt för organisationen att mer effektivt använda tillgängligt utrymme samtidigt uppnå en högre prestanda.

Om din organisation är ombord på resan till en mer virtualiserad miljö, är det värt mödan att prova Virsto programvara. Företaget erbjuder organisationer en chans att hämta och sedan prova programmet i sin egen miljö.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang