Virtualiserade skrivbord förbättra användarnas tillfredsställelse

Användarupplevelse och tillfredsställelse är aspekter som sannolikt kommer att förstärkas skall företaget distribuera virtualiserade skrivbord infrastruktur (VDI) på arbetsplatsen, säger analytiker. Men övergången från PC till virtualiserade skrivbord måste vara jämn, eller organisationer kan möta “användar uppror”.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Ian Song, forskningschef för klientenheter verksamhetsgrupp på IDC Asia-Pacific, påpekade att även om virtualiserade skrivbord kanske inte matchar den råa prestandan hos den senaste generationen av datorer, de erbjuder en mer användbar upplevelse än en två-årig PC .

Han sade användarupplevelse på konventionella datorer tenderar att vara dålig på grund av, delvis, till IT-ledarstilar inom företaget. Det finns i allmänhet två sätt IT-avdelningen går om att hantera datorer – en är att helt låsa maskinen, och den andra skulle vara att ge användarna lokal administratörsbehörighet, konstaterade han.

För det första scenariot, eftersom IT-personal gör förändringar på användarnas enheter, saktar ner det produktivitet och påverkar arbetarnas erfarenhet. Å andra sidan bör användarna ha administratörsbehörighet på enheten, kan de ovetande installera program som kommer med virus och skadlig kod som kan hamna bromsa eller krascha datorn, säger Song.

Hushållning uppgifter som backup och virussökningar är också “beryktade” i hogging resurser och göra datorer krypa, tillade analytikern.

Ingen av dessa traditionella fallgropar gäller VDI, enligt Song. Varje gång användare loggar in på sina virtualiserade skrivbord, de får en “färska” operativsystem (OS) bild laddas upp på den tunna klienten som är snabb och lyhörd, eftersom det inte finns några skadliga program som kan sakta ner datorn, förklarade han.

Det minskar också onödig interaktion – och spänning – mellan IT-avdelningar och slutanvändare eftersom den senare gruppen har nu mer självständighet att göra vad de behöver inom de fastställda parametrarna. Backup och virussökningar är lastas till en separat virtuell maskin (VM) så dessa verksamheter inte ta bort resurser från slutanvändarna, tillade han.

VDI oavsiktligt förbättrar användarupplevelsen eftersom det möjliggör allmän tillgång till användare på stationära datorer och deras mobila enheter, uppgav IDC forskningschef.

Scott Stewart, forskningschef vid Longhaus, sade VDI fördelar inte bara användarna men den övergripande organisationen. Sådana installationer är “lågt hängande frukt för många CIO: er” som virtualiserade skrivbord ge en mycket standardiserad metod för att leverera datorer på ett mer effektivt och kostnadseffektivt sätt, sade han.

Företag tenderar att lägga till nya servrar, databaser och annan hårdvara utrustning när nyanställda gå, men licens oflexibel programvara modeller komplicerar sådana upphandlingar särskilt under IT revisioner, konstaterade Stewart. Och företag hamnar “skriver ut en stor fet check” i licensavgifter till leverantörer, tillade han.

VDI kan ta bort dessa huvudvärk samt lösa problemet med skala och prestanda, betonade han.

Nackdelar på prestanda, kostnader, Ändå är genomförandet VDI inte utan sina nackdelar. Song noterade att virtualiserade skrivbord inte kan erbjuda en stor multimedia eller grafisk upplevelse om det bygger på processorn i stället för en dedikerad GPU (Graphics Processing Unit) för att göra grafik.

Användare som är vana vid att kraften och flexibiliteten av datorn kommer sannolikt uttrycka missnöje på idén att använda en låg effekt slutpunkt, sade han.

Stewart sade också att övergången från traditionella till virtualiserade skrivbord kan vara “mycket störande” från användarens synvinkel och bör inte underskattas. Detta gäller särskilt om företaget inte hade infört ett standardiserat tillvägagångssätt för att hantera personaldatorer tidigare, sade han.

Som sådan, hantera användare och deras förväntningar under migrationen är avgörande för en framgångsrik VDI utplacering. “Användare kan vara oförsonliga när prestanda blir ett problem,” den Longhaus analytiker sade.

YAJ Malik, Asean area vice vd på Citrix, identifierade också betydelsen av avvägningen mellan prestanda och svarstid. “Ett par extra sekunder kan göra skillnaden mellan framgångsrika användningsgrad och användar uppror”, sade han.

Dessutom, om de virtualiserade skrivbord inte stöder externa enheter med plug-and-play-kompatibilitet, IT-avdelningen kan belastas med enskilda användares önskemål att felsöka problem VDI utplacering var ursprungligen tänkt att eliminera i första hand, varnade Malik.

Inte alla anställda vill delta i en skrivbordsvirtualisering program heller, så det borde personalen välja den snabbaste time-to-värde användargrupp för att anta den första och visa potentialen i tekniken för att hela företaget, rekommenderade han.

Enterprise antagandet att växa, närvarande, antas på premissen VDI adresser endast 15 procent till 18 procent av den totala fysiska datorer mellan företag, enligt IDC. Således, VDI fortfarande en nischprodukt på grund av komplexiteten av den bakomliggande tekniken och hög genomförandekostnader som inte kan ge fördelar på kort sikt, konstaterade Song.

Som sagt, han förutspådde virtualiserade skrivbord kommer så småningom att bli mer framträdande med införandet av nyare och billigare erbjudanden såsom högpresterande tunna klienter och desktop-as-a-service.

Det kommer också att bli avgörande för organisationer som vill hantera IT-konsumenter och bring-din-egen-enhet (BYOD) trender som kommer in på arbetsplatsen, tillade analytikern. Möjligheten att naturkatastrofer kan sporra företag att vända sig till VDI som en form av kontinuitet strategi också, eftersom det är mer flexibelt och återvinner snabbare.

Malik tillade att med fler konsumentenheter kommer in i företaget utrymme, VDI har i allt högre grad ses som ett botemedel på detta problem bland företagare.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner