Visa att lansera innovationscenter i Brasilien

Kreditkort jätte Visa har meddelat att det kommer att öppna ett innovationslaboratorium i Brasilien under andra halvan av 2015.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Anläggningen kommer att vara baserad i São Paulo och kommer att fungera som en spegel av en marknad, den 112,000 kvadratfot innovationscentrum och kontor öppnade bolaget i San Francisco för ett år sedan.

Precis som i dess amerikanska motsvarighet, är den brasilianska innovationscentret avsedd som en miljö för att få kunder och partners att interagera med Visa ämnesexperter, samt en möjlighet att prototyp erbjudanden i betalning teknik.

“Det är en ny scen för Visa i Brasilien, som vi har fokuserat allt mer på utvecklingen av digitala plattformar, såsom tokenbaserade säkerhets- och moln betalningar, som utvecklats vid vår innovationscenter i San Francisco”, säger Visa produkt vicepresident Percival Jatobá .

Mobila betalningar har sedan länge utlovade men vanliga antagandet har varit svårfångade. CTIA öppnade sin MobileCON händelse med en statusuppdatering på de hetaste mobila funktion som de flesta människor aldrig har använt.

Enligt Jatobá, kommer bolaget att lansera sådana anläggningar på flera marknader över hela världen och Brasilien är det första landet utanför USA där Innovation Lab kommer att upprättas.

“Tanken är att [labb] kommer vara sammankopplade, underlätta tillgången till mogna projekt mellan olika marknader”, den verkställande säger.

“Med innovationscentret, kommer vi att ha mer flexibilitet, mer information och verktyg för att skapa olika produkter och tjänster, vilket garanterar bekvämlighet, enkelhet, standardisering, driftskompatibilitet, global tillgänglighet och säkerhet för alla berörda parter i betalningssystemet”, tillägger han.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang