Visa upp pengarna, verkligen

Regeringar världen över har kliva in och ilande att hjälpa sina lokala näringslivet rida ut den nuvarande lågkonjunkturen. Singapore, säkert, är inte en lämnas ut.

Under sin budget adress i januari, presenterade Singapore regeringen en massiv S $ 20,5 miljarder euro (13,2 miljarder US $) finansiering pool att stärka marknadens konkurrenskraft och trygghet. Av detta S $ 230.000.000 (US $ 148.200.000) kommer att avsättas för media och digitala underhållningsindustrin, vilket ger välbehövliga bidrag för att hjälpa lokala företag som specialiserat sig på denna marknad.

Det låter bra … lokala företag, särskilt de mindre butikerna, kommer att få ekonomisk hjälp de så desperat behöver tidvattnet över dessa svåra tider, och de anställda kommer att få behålla sina jobb.

Men, hur lätt är det för lokala företag att få de medel?

För några år tillbaka, över lunch med en vän som körde sin egen SMB (små och medelstora företag), beskrev han hur försökte få investerare att komma in så att han kunde finansiera några nya projekt för företaget.

Jag påminde honom om de olika finansieringssystem regeringen hade avsatts för SMB som hans att knacka, och att han var definitivt rätt att lämna in en ansökan om bidrag.

Det visade sig, han redan försökt den vägen, men beslutade att inte fullfölja det eftersom godkännandeprocessen var alltför tråkig, tog för lång tid och märktes med alltför många villkor. Min vän som behövs för att rivstarta sina projekt på kortast möjliga tid så att han kunde ligga steget före sina konkurrenter, och hade inte råd att ta sig igenom en lång och slingrande väg bara för att få några statliga medel.

I går fick jag höra om ännu en lovande lokala företag – som specialiserat sig på digital underhållning utrymme – det var att hitta den pågående tufft i den nuvarande lågkonjunkturen. Återigen, jag delas ut en påminnelse om regeringens S $ 230.000.000 fond, särskilt eftersom det har avsatts specifikt för lokala företag spelar på denna marknad utrymme. Återigen, skakade huvudet tvivel.

Dane Anderson, VD för Spring Research, sa det bäst när han noterade hur det är lika viktigt för regeringar att säkerställa medel kan nå de företag som de är avsedda att hjälpa till. En stor del av effekten, tillade han, kommer att bero på hur snabbt regeringar kan få pengar till lokala företag.

Och jag tror att det är något som ofta förbises.

Visst, regeringar kan känna sig tvingade att dra strängarna runt väskan när de läser om hur vissa företag använder bailout medel att betala sina VD feta bonusar. Men de är också små lokala företag som verkligen behöver pengarna för att dra dem igenom.

För att se till att deras bidrag inte missbrukas, kan regeringar kanske inrätta underkommittéer avsedda för hantering av fond ansökningar om små lokala företag. Detta kan bidra till att påskynda godkännandeprocessen, och samtidigt se till de mindre pojkar som dåligt behöver ekonomiskt stöd inte glider mellan stolarna.

I dessa tider av nöd, är det inte tillräckligt att bara lova hjälp. Vi måste också se till hjälp är verkligen emot.

Singapore att granska VPN roll i upphovsrättsintrång

Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab

Singapore passerar domstols lag bland mycket kontrovers

Säkerhet, Singapore att granska VPN roll i upphovsrättsintrång, säkerhet, Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab, Legal, Singapore passerar domstols lag bland mycket kontrovers, Legal, Singapore PM varnar USA över TPP ratificering

Singapore PM varnar USA över TPP ratificering