Vishal Sikka, far till SAPs HANA, att ta hand om Infosys

Idag, den slingrande sagan om ledarskap på Infosys kom till ett slut när bolaget slutligen utsett Vishal Sikka som VD, något som hade spottar ryktet bruken, tills nu, men hade ännu inte blivit officiellt nyheter.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Detta var ganska mycket Infosys “sista chans att lindra den stigande panik bland aktieägarna samt anställda vid bistra läget på det som en gång var Indiens banbrytande IT-företag som också fungerade som branschen ledartyp. Inte bara Infosys inte främja dess Bonafide stars-åtminstone 11 av dem övergivna fartyg på bara det senaste året när grundaren Narayana Murthy beslutat att han bör ta tömmarna av Infosys gång-men också förlorat förtroende för en flod av mellanchefer som också beslutat att det inte var rätt plats för dem längre. Följaktligen churn var en industri hög 18,7 procent i mars, 2,4 procentenheter högre än föregående år.

Folk skulle hävda att om Infosys var allvar med långsiktiga framtid sitt företag dess grundare skulle ha strukit för vana att tilldela var och en av dess grundare med mantel VD för länge sedan, som om det var någon form av IT-monarki. Aktiekursen har återvänt en avgrundsdjup 1,4 gånger under de senaste 5 åren, jämfört med HCL (12.24 gånger) TCS (6,28) Wipro (2,64).

Dock är Sikka utnämning inte bara välkomna nyheter. Det är också ett smart val. Han var SAP: s teknikchef och hamnade väcker liv HANA, det tyska företaget flaggskepp uppgifter analysprodukt som enligt uppgift väckts i Rs 5064 crore i försäljning, upp 69% från föregående år. Han var också på styrelsen i SAP.

Efter avslutad upp vid Rosary High School i Vadodara, Gujarat, Sikka deltog Syracuse University där han studerade datavetenskap och sedan fortsatte med att få sin doktorsexamen vid Stanford där han studerade artificiell intelligens. Post-Stanford, Sikka och hans bror började iBrain liksom Bodha, ett företag som ansluter e-handelssystem med andra program. Bodha förvärvades av Peregrine Systems och Sikka blev dess vice ordförande med ansvar för plattformsteknik

Tydligen SAP var själv upplever en kris av slag där Sikka s herravälde, enligt Business Standard, sågs på av kunderna, styrelseledamöter och investerare i Tyskland som ännu en annan enhet för amerikansk överhöghet i ett företag som redan var alltför amerikaniserad. Efter en föga smickrande artikel i en tysk tidning om SAP: s interna politik, Sikka reagerade tydligen med ilska på sociala medier (han är en ivrig bloggare och har 14.000 anhängare på Twitter) som är när var tärningen kastad för sitt utträde.

SAP: s förlust är Infosys “betydande vinning. Han blir den första icke-grundare av företaget. Kom 14 juni: e, styrelseordförande NR Narayana Murthy och vice ordförande S Gopalakrishnan kommer båda avstå tag i sina barn och Narayana Murthy son Rohan Murthy, som kom in för att hjälpa pappa kommer också att lämna.

Med tanke på Sikka Tech referenser, ledarförmåga och hans förkärlek för innovativa storsäljande produkter i sfärerna 0f digital och moln, Infosys- en kämpande företag i en bransch som i allt högre grad har svårt att klättra uppåt i värdekedjan-kunde inte har drömt upp en bättre resultat.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck