VMware ESXi Review

ESXi är den senaste versionen av VMwares branschledande hypervisor. Även om du fortfarande kan köpa sin storebror, ESX Server, är ESXi nu den viktigaste frontlinjen VMware hypervisor. Hellre än att välja mellan ESX Server och ESXi, bör människor förmodligen installera ESXi och välja en lämplig licens. Mer detaljerad information om skillnaderna mellan de två produkterna finns tillgängliga på VMwares webbplats.

Nybörjar ESXi finns gratis för servrar med två processorer, var och en med upp till sex kärnor. Även om det är en solid plattform för att köra virtuella maskiner (VMS), ger den inte datacenterautomatiseringsfunktioner såsom hög tillgänglighet (HA) eller Distributed Resource Scheduling (DRS). HA startar automatiskt ett misslyckat VM på ett alternativ ESX server, medan DRS balanserar automatiskt arbetsbördan för flera virtuella maskiner över en gård ESX-servrar. Om du behöver dessa funktioner, måste du köpa en av en rad av licenser för ESXi och VMware Virtual Server (VCS). ESXi licenser kan köpas individuellt eller i en av tre buntar – Foundation, Standard och Enterprise. Tillstånd för VCS kostar extra, och kan köpas som en del av buntar som kallas Foundation, Standard och Enterprise Accelerator Kit, som även innefattar ESXi licenser.

Installation och konfiguration, Vi testade ESXi på hemsidan Storbritanniens Labs med hjälp av en HP ProLiant DL380-server utrustad med två 2.8GHz Xeon processorer och 4GB RAM. Vår server hade en inbäddad HP SmartArray 5i Ultra 320 SCSI RAID-styrenhet och en SmartArray 5304-256 Ultra 320 SCSI RAID-kort anslutet till sju 36.4GB SCSI-diskar. Vi konfigurerade två RAID 0 LUNS på andra RAID-kontroller, den första var 40 GB, och andra 200GB.

Vår server hårdvara är inte helt ny, men det är mycket populärt i datacentraler, och vi hade inga kompatibilitetsproblem med vår installation. Med detta sagt, måste du kontrollera att din server hårdvara är på listan över VMware hårdvarukompatibilitet om du vill vara säker på en lyckad installation. Även om de flesta moderna serverhårdvara stöds, kan några mycket gamla eller mycket senaste servrar saknas.

VMware programvara är mycket lätt att få tag på. Vi har hämtat en ISO-bild av ESXi och kopierade på en CD. Installationen var en fråga om att starta ProLiant server från CD, väntar på ca 5 minuter för att ladda Thin ESX Installer verktyget, och sedan göra fyra knapptryckningar för att börja kopiera programvaran, varav den ena används för att välja LUN som ESXi skulle installeras. Installationen tog ytterligare 90 sekunder för att avsluta.

Vi blev imponerade med enkelhet och snabbhet av installationsprocessen: ESXi är förvisso mindre krångel att installera än antingen ESX Server eller Microsofts Hyper-V.

Men den största skillnaden mellan ESXi och ESX Server – är att ESXi inte använder en konsol operativsystemet att vara värd för hypervisor – och andra hypervisorer. Däremot använder ESX Server Red Hat Linux för att lagra och ladda hypervisor programvara, och även VMware administratörer kommer sällan röra Red Hat konsolen, från tid till tid de kan behöva göra det – till exempel för att flytta filer som används av virtuella maskiner till lämpliga platser, eller (mer sällan) att konfigurera IP-adressen inställningar som används av tjänstekonsolen. På samma sätt sitter Hyper-V på Windows. Vissa administratörer kan gillar tanken på att hantera sin hypervisor via Red Hat eller Windows, men i praktiken har vi misstänker att de flesta kommer att föredra enkelheten i ESXi strategi.

Med ESXi, är några inställningar som måste anges på hypervisorn konsolen görs med hjälp av en enkel textbaserade menyn, andra operationer, som att flytta VM relaterade filer, genomförs med hjälp av fjärrhanteringsverktyg såsom VMware Virtual Infrastructure Client (VIC) och VMware Infrastructure Remote Command Line Interface (RCLI), båda diskuterade nedan. Konsolen operativsystem är också en betydande potentiell punkt för misslyckande. Sammantaget avsaknad av ett operativsystem konsol gör ESXi enklare att använda, och innebär att den kräver mindre underhåll och patchning än en ESX Server eller Hyper-V-baserat system.

Efter den första uppstarten av vår ESXi server, ProLiant DL380 skärmen visade den enkla textbaserade menyn nämnts ovan, som tillät oss att göra vissa grundläggande konfiguration av ESXi miljön. Till exempel kan vi konfigurera lämpliga nätverksparametrar och ange ett administratörslösenord.

Den ESXi välkomstsida har länkar för att ladda ner Virtual Infrastructure Client (VIC), som du kan använda för att lägga till virtuella maskiner (VMS) till servern.

Det tog en stund för att aktivera dessa förändringar, varpå vi kan göra vår första nätverksanslutning till hypervisorn med hjälp av en webbläsare på vår administrationsservern. Detta tog oss till ESXi välkomstsida (se ovan), som hade kopplingar för att ladda ner VIC – som de flesta människor kommer att använda för att lägga till VM: s till deras server. När VM har tillsatts, VIC också används för att starta och stoppa dem, och konfigurera alla andra inställningar som används i den virtuella miljön, såsom när de lagras och vilka nätverk de är anslutna till.

Välkomstsidan har också en länk för att ladda VCS (Virtual Server), men du måste köpa licenser för att använda detta efter 60-dagars provperiod. Den största fördelen med nybörjar VCS version är att den tillåter flera ESX system som ska hanteras från en enda grafisk konsol. VCS Standard Edition ger också den automatiserade datacenter HA funktionen medan VCS Enterprise innehåller DRS och VMotion. Det senare gör att virtuella datorer som ska flyttas från en ESX server till en annan utan att ådra sig några driftstopp. VMotion anses vara en av VMwares kronjuveler eftersom det innebär VM kan hållas igång samtidigt flyttas till en annan värd server, vilket gör den ursprungliga hypervisorn programvara eller ens värd hårdvara som ska uppgraderas eller bytas ut utan driftstopp. En liknande funktion, vilket gör att en VM som ska flyttas till en annan värd med endast en liten paus för att VM operativsystemet, kan åstadkommas utan VCS använder Power och RCLI skript.

Vi har hämtat och installerat VIC. Den ESXi Välkommen sida hade också en länk för att hämta RCLI verktyg. Detta ledde till en sida på webbplatsen VMware från där vi kunde ladda ner verktygen som mjukvara för Windows och Linux, samt i en Virtual Appliance (VA, som är en förkonfigurerad VM). VA-formatet rekommenderas inte för produktionsmiljöer, men som vi inte vill installera för mycket programvara på vårt ledningssystem tog vi det här alternativet.

Virtual Infrastructure Client (VIC) har en länk för att importera en Virtual Appliance (VA), även om detta inte fungerade i vårt test setup.

När vi hämtat VA vi klickat på en länk i VIC till “Importera en apparat” (se ovan). Tyvärr denna länk inte fungerade i vårt test setup, så vi använde VIC Arkiv \ Virtual alternativ Appliance \ Import istället. Detta startade en guide som importerade apparaten från vår skrivbordet till ESXi-servern.

Vi använde VA versionen av RCLI (Remote Kommandoradsgränssnitt), vilket är en Linux-baserad virtuell maskin.

VA versionen av RCLI paketet är faktiskt en Linux VM, som vi startat genom att klicka på “Start” -knappen som visas i VIC-konsolen. Eftersom detta var första gången vi hade köra det, vi behövde klicka på en flik i VIC-konsolen för att visa Linux VM skärm (se ovan), och därifrån läsa och acceptera ett licensavtal och ange ett lösenord för RCLI systemet .

ESXi i drift, The RCLI tillät oss att utföra många av de åtgärder som finns med ESX Server 3 Service-konsolen, såsom start och stopp VMS. Några av de populära tjänster konsolkommandon krävs en uppdatering för att arbeta i ESXi miljö. Exempelvis har esxtop ersatts av resxtop, och useradd ersättas med vicfg-user.pl. Däremot kan RCLI kommandon användas i skript som körs på ESXi och ESX Server 3.5 värdar. Således RCLI ett sätt att hantera flera ESX-baserade system från en enda arbetsstation, så det borde göra det lättare att hantera ESX gårdar än att använda den äldre tjänsten konsolen strategi.

För det mesta men gör VIC det mycket enkelt att hantera alla aspekter av en ESXi-server och de flesta systemadministratörer använder vanligtvis VIC för att hantera virtuella körs på 3i system. VIC är också användas för att hantera ESX-servrar, antingen arbetar i isolering eller som en del av en Virtualserverfarm. Alla som känner till Virtual eller med fristående ESX Server-system hittar övergången till ESXi extremt lätt. I själva verket måste du gräva djupt i de mörkaste hörnen av VIC att hitta några signifikanta skillnader mellan hantera ESXi eller ESX-servrar.

VIC gör det mycket enkelt att hantera alla aspekter av en ESXi-server.

En skillnad värt att nämna är att det LUN håller ESXi programvara har formaterats med VMFS 3,31 filsystemet och alla utom 500 MB kapacitet denna skiva var tillgängliga för oss att virtuella butik. Traditionella ESX Server-system lagrar hypervisorn i Linux Console Drifts filsystem, som inte används till virtuella butik. Den tunna ESX Installer hade också formateras vår tomt 200GB LUN med VMFS 3,31, men hade lämnat 67SE LUN innehåller vår fabrik installation av Windows orörd. Till allt väsentligt though, ESXi ger samma funktioner som den äldre ESX Server. Följaktligen någon bekant med äldre VMware sortimentet hittar ESXi enkel att installera och använda.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator