VMware skyller strö kod för “tidsinställd bomb” hicka

VMware chef Paul Maritz skyller “en bit kod” misstag kvar i den slutliga utgåvan av ESX för tidsinställd bomb hicka som lamslog virtuella maskiner runt om i världen.

I avhjälpa situationen, har vi redan släppt en uttrycklig lapp för de kunder som har installerat / uppgraderas till ESX eller ESXi 3.5 Update 2. Inom de närmaste 24 timmarna, förväntar vi oss också att ge en fullständig ersättning för uppdatering 2, som bör vara används av kunder som vill utföra nya installationer av ESX eller ESXi.

I ett meddelande upp på nätet, Maritz sade glitch orsakade en licens utgångs hicka som orsakade virtuella maskiner som ska avstängd, tillfälligt misslyckas eller avbryts migration.

[SE: VMware bugg orsakar världsomspännande störningar]

Frågan orsakades av en bit kod som av misstag var kvar aktiverats för den slutliga utgåvan av uppdatering 2. Denna del av koden var kvar från de förhandsversioner av uppdatering 2 och har utformats för att säkerställa att kunderna körs på stöd allmänt tillgängliga versionen av [ESX 3.5 och ESXi 3.5] Uppdatering 2 “, sa Maritz.

[Se: Techmeme diskussion]

Maritz sade VMware misslyckades i två områden

Vi gör allt i vår makt för att se till att detta inte händer igen “, sade han.

* Cote s Flickr (Creative Commons 2,0)

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

IBM steg upp moln behandlar VMware, SugarCRM

VMware köper Arkin Net, tillägger programvarustyrd nätverk heft

Offentliga cloud computing leverantörer: En titt på styrkor, svagheter, helheten

Inte inaktivera koden i den slutliga utgåvan av uppdatering 2, och, inte fånga den i vår kvalitetssäkringen.

Moln, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, moln, IBM steg upp molnerbjudanden med VMware, SugarCRM, datacenter, VMware köper Arkin Net, tillägger programvara definieras nätverks heft, moln, offentliga cloud computing leverantörer: En titt på styrkor, svagheter, helheten