VMworld tar Red Hat Summit news cloud computing bortom hype kurvan

T hree industrin konferenser denna vecka – en underliggande tema: företag cloud computing.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Om du kunde sammanfatta VMworld 2009, toppmötet i Red Hat och JBoss World med en uber ämne tar moln det – som tigger om molnet hype kurvan har ännu nått sin kulmen.

Eller mer övertygande ännu, är intresset för molnmodeller mer än bara hype, mer än en reflexmässig reaktion på att sälja det varor i en recession, mer än ett steg i utvecklingen i utvecklingen av nätverks computing?

Även om massa meddelanden som kommer från San Francisco och Chicago denna vecka inte enbart inriktad på molnet, är mönstret omisskännlig och kan orsaka nejsägare att tänka om.

Det hela började med VMworld på måndag. Dell och VMware intog scenen för att tillkännage en utvidgning av deras befintliga partnerskap där Dell kommer bunt VMware View som tillval på några av sina server- och klientplattformar. Resultatet: en end-to-end-lösning från skrivbordet till datacentret som en grund för cloud computing.

HP inte skulle uteslutas från VMware tillkännagivande striden. VMware och HP tog locket av en lösning som låter företag hantera både fysiska och virtuella infrastrukturer genom VMware vCenter konsolen. Den nya HP Insight Control för VMware vCenter Server tog centrum vid konferensen med fokus på tätare integration, enklare användarupplevelse och större kontroll inom virtualiserade miljöer. [Upplysningar: HP är en sponsor av BriefingsDirect podcasts.]; Ones att titta på

I n andra moln nyheter, meddelade virtuell maskin lösningar fast VMLogix sin LabManager Cloud Edition på VMworld. Den LabManager Cloud Edition som låter programteam köra virtuella labb på Amazon Elastic Compute Cloud (EC2).

Samtidigt Zoho inked ett avtal med VMware att leverera privat moln Software-as-a-service (SaaS) lösningar för företagskunder. F5 ansluten med VMware för att göra ett sätt för företag att säkert flytta till och från offentliga eller privata moln utan driftstopp eller avbrott. Och 1000-plus tjänsteleverantörer – inklusive AT & T, Verizon och Terremark – kommer att erbjuda molntjänster baserade på VMwares moln OS.

Vissa nyare namn gjort några större meddelanden på VMworld. Virtustream meddelat att man har tagit upp $ 25.000.000 i eget kapital, validera företaget som en spelare i företaget molnet marknaden med sin strategi, integration och managed services utbud. Och Mellanox Technologies och Intalio är sådana att titta på. Den Intalio | Cloud Appliance, påskyndas av Mellanox 40 GB / s Infiniband, vann Best of VMworld 2009 award i kategorin Cloud Computing Technologies, en genomgång av toppmötet Red Hat.

E ven som molnorienterad berättelser fortsätter att dyka upp från VMworld 2009, ser vi några interestin g moln rubriker som kommer från toppmötet i Red Hat i Chicago, alltför. För första gången Red Hat värd toppmötet och JBoss World tillsammans. Men låt oss ta nyheten en i taget.

Kanske den största toppmötet nyheter på molnet fronten är Red Hat och HP utökar sitt samarbete för att driva nästa generation av konvergerade server, lagring och nätverksinfrastrukturlösningar. Red Hat Enterprise Linux 5.4 finns nu tillgänglig på HP Bladesystem och HP ProLiant-servrar. Tanken är att köra kunder till virtualisering och cloud computing.

Hoppa in JBoss World

R ed Hat också levereras på JBoss Open Choice strategi under toppmötet. JBoss Enterprise Application Platform 5.0 finns nu tillgänglig. Det representerar nästa generation Java-plattformar och kommer att spela en central roll i Red Hats moln fundament. Detta är betydelsefullt eftersom det JBoss Enterprise Application Platform är den första kommersiellt tillgängliga Java EE applikationsserver finns i Amazons EC2.

Ingres skickade ett tydligt budskap om att bygga öppen källkod Java-program i molnet erbjuder företag möjlighet att sänka kostnaderna utan att förlora skalbarhet eller robusthet. Vilket tyder på att sociala nätverk plattformar har blivit en ny plattform för utvecklare att lansera produkter och tjänster, Ingres erbjöd en titt på hur man använder öppen källkod på Facebook.

Och på underhållning front, Dreamworks Animation diskuterade hur företaget har utnyttjat molnteknik produkt filmer som Antz, Shrek2 och Madagaskar, samarbetar med RedHat och dess öppen källkod.

Molnet ämne fortfarande alltför amorf och företag är bara i början att brottas med hur man ska gå till moln adoption på ett sätt som stöder deras mål. Men, rida på vågen av virtualisering och SOA antagande, både säljare och IT-arkitekter behandlar cloud computing så långt malm än en dagslända.

Många av de begrepp som föreslås först och prisade under Internet hype kurvan i mitten av 1990-talet är nu bär frukt. Kanske borde vi tänka på cloud computing som mindre än en separat hype kurva, och mer som ett förverkligande av det ursprungliga Internet värdet kurva, nu ca 15 år i sin vanliga mognad.

(BriefingsDirect bidrags Jennifer LeClaire förutsatt redaktionella stöd och forskning på det här inlägget. Hon kan nås på http://www.linkedin.com/in/jleclaire och http://www.jenniferleclaire.com.)

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner