Vodafone Australien VD ser nätverks förbättring 2013

Vodafone Hutchison Australien (VHA) VD Bill Morrow har medgett att företaget har fortfarande en bit kvar innan dess nätverk möta kundernas krav, men har sagt att förbättringar bör noteras under nästa år.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Morrow, i sin första tv-intervju sedan bli ny VD för VHA tidigare i år, berättade ABC1 Inside Business som under 2010, kundernas efterfrågan på täckning för smartphones fick framför där nätverket var på, vilket var anledningen till nätverket blev plågas call drop-outs och en brist på bredbandstäckning över hela linjen.

“Det var inte så länge sedan att Vodafone var på toppen av märket. Jag menar, hade vi en av de högsta helt preferenspoäng bland konsumenterna, och jag tror verkligheten är att marknaden fick framför oss”, sade han .

Det har kostat företaget dyrt, med, Vodafone rapporterar en förlust på AU $ 260.200.000 under de första sex månaderna av 2012. Företaget förlorade också cirka 700.000 kunder mellan 2010 och 2012, glidande 7.500.000 till 6.800.000 i juni i år.

Inledningsvis hade Vodafone inte komma ren till kunderna om problemen i nätverket, och Morrow sade att detta var en intern kommunikationsfråga.

“Jag tror att det var lite av desinformation inom företaget om det verkliga tillståndet i nätverket, och det är vad vi nu har korrigerats”, sade han.

Men med företaget nu investerar miljarder i nätverket förbättringar kommer, sade Morrow.

“Det kommer att komma i etapper mellan nu och nästa år. Jag menar, redan några av våra kunder säger att de känner en skillnad, men det är inte där ännu,” verkställande sagt. “Genom att den senaste tekniken, genom verkligen undersöka de platser våra kunder är, har vi verkligen sjunkit ner till postnummer nivå för att förstå de kunder som finns där.

“Vi vet nu staten [nätverket är i] och där vi behöver vara, och det är planen. I slutet av nästa år, kommer du att se en verklig skillnad.”

Morrow upprepade bolagets avsikt att sitta i den digitala utdelningen auktionsprocess för att “se vad priserna är”, men sade att företaget inte är verkligen i behov av spektrum för 4G långsiktiga evolution (LTE) tjänster, som det, planer på att lansera i början av nästa år.

“Vi har 30MHz spektrum [i 1800MHz frekvensband], och det är perfekt för LTE i 4G-banden. Vi vet inte riktigt har någon trafik på det, och det är något som vi kan dra nytta av”, sade han.

Vodafone har också testar kunder på National Broadband Network (NBN), och Morrow sade att projektet är en “fantastisk sak”, men angav att han skulle vara öppet för koalitionens alternativ av en fiber-to-the-node projektet under fiber till lokalen.

När jag ser vad Australien gör med NBN, jag tycker bara det är den perfekta modellen för att gå framåt “, sade han.” Du kan argumentera nyanserna i om det är till noden, eller till hemmet, dessa saker är inte Viktigt. Jag tror att antingen kommer att fortfarande vara bra [men] gör det är riktigt bra för Australien.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga