Vodafone ledn varnar tech reglering

En Vodafone allmänna politiken expert har varnat om farorna med teknikreglering industrin används av regeringar för andra ändamål.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Vodafones globala chef för innehåll standarder, Annie Mullins, berättade en Westminster eForum händelse på onsdagen att följa hungerkravaller på egyptiska statligt subventionerade bagerier i mars 2008, de egyptiska myndigheterna krävde kommunikationsuppgifter från Vodafone för att identifiera upprorsmakare.

Vi har haft att lämna över uppgifter om personer i Egypten på grund av livsmedels upplopp “, säger Mullins.” Förordningen kan vara en trojansk häst.

Vodafone är inte den första tjänsteleverantören att bli tvungna att lämna över kunddata. År 2005, Yahoo gav kinesiska myndigheternas uppgifter som hjälpte i gripandet och övertygelse om journalisten Shi Tao.

Mullins berättade webbplatsen Storbritannien vid Westminster eForum seminarium med titeln “Taming the Wild Web?”, Att statlig reglering ofta drabbats av “omfattningen krypning” som kan påverka företag och privatpersoner. Mullins gav exempel på bestämmelser i lagen om USA Child Online Protection, som används av det amerikanska justitiedepartementet för att försöka tvinga Google att lämna över sökdata i en allmän pornografi sond.

Mullins sade att i länder utan ett demokratiskt politiskt system, regler användas för att kräva data som har samlats in för andra ändamål.

För delar av världen som inte är föremål för demokrati, kan regleringen användas som en maskerad för statligt intrång “, säger Mullins.” Samla IP-adresser kan hjälpa brottsbekämpande identifiera en gärningsman. Men om du sedan gick till ett land – säg Kina – och samlat en hel del för att förebygga barnmisshandel, att data därefter kan krävas för något annat.

Mullins, som är starkt engagerad i olika initiativ för att förhindra nätet barnmisshandel, inklusive Internet Watch Foundation, tillade att den brittiska teknologiindustrin hade “mycket positiva” exempel på självreglering. Hon var inblandad i utformningen av Home Office sociala nätverk vägledning i april 2008, som hon sade gett internetföretag ekonomisk agility.

[Internet-företag] är en särskilt dynamisk bransch som förändras ständigt, “sade Mullins.” Nya spelare inte har lyxen av advokater. Självreglering ger ekonomiska fördelar, flexibilitet och kreativitet.

I sitt tal vid samma händelse, Tim Toulmin, chef för Press Complaints kommissionen hävdade att självreglering för online-företag var viktigt. “Folk är gris-sjuka av reglering”, säger Toulmin. . “Alla icke-illegala former av innehåll bör vara föremål för andra former av [kontroll] Självreglering är svaret – det är snabbt, samarbete och helt gratis.

Men MP Derek Wyatt, medordförande i den parlamentariska gruppen för kommunikation alla partier, berättade seminarium som internationella online förordningen var nödvändig för frågor som nätet barnmisshandel.

Den allmänna uppfattningen är att vi vill reglera barnsäkerhet “, sa Wyatt.” Vi kan börja reglera att [internationellt], för att komma överens om en gemensam förståelse.

Wyatt tillade att den nuvarande globala ekonomiska krisen var delvis på grund av bristande reglering. “Kreditkrisen delvis orsakats av internet handel”, sade MP.

Men Wyatt tillade att internationella regler inför frågor som olika regeringar har olika agendor. Som ett exempel, Wyatt sade USA pressas tillbaka på internet reglering som det var bekymrad över inverkan på yttrandefriheten.

Genom sin kultur, inte amerikanerna inte gillar att underteckna internationella fördrag om reglering “, säger Wyatt.” De är delvis orolig inverkan på den första ändringen.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig