Vodafone tar kämpa för att Telstra över regionala mobil finansiering

Vodafone har sagt den federala regeringen som AU $ 100.000.000 anslagits för att förbättra mobiltäckning i regionala Australien bör syfta till att förbättra konkurrensen i regionala Australien, snarare än att bara finansiera fler Telstra mobilmaster.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Regeringen har lovat AU $ 80.000.000 för ett mobilnät expansionsprogram, och en ytterligare AU $ 20 miljoner dollar i finansiering för att ta itu med specifika i hårt. Som svar på en industri diskussionsunderlag släpptes i slutet av förra året med Statssekreterare för kommunikation Paul Fletcher, förstår den webbplats som Vodafone har hävdat att finansieringen bör ta itu med Telstra dominans av mobiltäckning i regionala Australien.

Vodafone tros ha hävdat att Telstra har utnyttjat sin dominans i fasta nät för att expandera i regionala Australien med lägre backhaul kostnader genom att ha de faciliteter som redan på plats, liksom stöd företaget har fått via universella trafikplikten betalningar, och genom tidigare statliga regionala bidrag för att bygga ut mobilnät.

Företaget har bett regeringen att om en enda bärare valt att utöka mobiltäckning, sedan fri tillgång till sina konkurrenter bör omfatta torn tillgång, strömförsörjning, och backhaul tillgång.

Förra veckan, Telstra vd David Thodey, hävdade att utlandsägda Vodafone och Optus, kunde ha investerat i sina mobilnät så mycket som Telstra, och han lovade att bekämpa alla försök att tvinga Telstra att öppna upp sitt nätverk till Vodafone eller Optus.

Matthew Lobb, Vodafones chef för den allmänna ordningen, sade i ett uttalande att regeringen bör undvika att upprepa tidigare misstag i att ge alla kontrakt till den sittande.

“Många tidigare regeringsinitiativ finansierings har bara subventionerade Telstra att utvidga sin egen täckning, och detta har resulterat i ett stort antal australiska skattskyldiga miste om fördelarna med offentligt finansierad infrastruktur. Vi befinner oss i en förlust att förstå varför tidigare program som bara gynnat en utvald andel av konsumenterna skulle kunna anses vara en framgång “, säger han.

Telstra bör inte vara rädd för verklig konkurrens i regionala Australien. Som en industri, måste vi samarbeta för att säkerställa att vi maximera mobiltäckning och val för regionala australier som desperat behöver det.

Vodafone har också hävdat att tornen ska ha tillgång till National Broadband Network fiber och NBN fasta trådlösa utbyggnaden bör utökas för att möjliggöra mobila nätoperatörer att utöka sin egen täckning.

Telstra har nyligen ökat sitt angrepp på sina konkurrenter över mobiltäckning. Förutom hot om att bekämpa regeringen över tillgången till sitt mobilnät, Telstra också nyligen vunnit ett mål, mot Optus över den geografiska representationen av sin mobiltäckning i reklam.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga