VR headset kan vara det bästa hjärnskakning testet i världen

Hjärnskakning kontrovers har tvingat NFL att ta en ordentlig titt på sig själv, eller hur?

mera robotteknik

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Höger!?

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

Säker. I rubriker, kanske. I själva verket, ordinarie säsong och Super Bowl tittandet är genom taket. Vinster stigande och ingen med ett ekonomiskt intresse i ligan verkar särskilt nervös.

(Så att jag passivt kasta stenar, jag erkänner jag är en del av problemet. Jag är en fotbollsfan och jag fortfarande titta. Vad värre är, jag är lojal mot laddare, och som alla som följer NFL vet, mitt hem lagets största hjälte, Junior Seau, träffade nyligen ett tragiskt slut som nästan säkert ut genom kronisk traumatisk encefalopati följd av upprepade slag mot huvudet.)

Men det har varit lite framsteg. Hjärnskakning nu förstås vara allvarliga skador, och diagnos är mer vanligt. Det verkar också vara att få mer vetenskaplig. För närvarande är hjärnskakning fortfarande diagnostiseras med hjälp av rudimentära fråga-svar tester.

Ange SyncThync, ett företag som gör ögonspårningsteknik. SyncThync fick bara FDA-godkännande för en virtuell verklighet anordning som kallas Eye-Sync som kan korrekt diagnostisera hjärnskakning baserat på oregelbundna ögonrörelser.

Enheten är “en integrerad huvudmonterade eye tracking enhet för snabb, pålitlig inspelning, visning och analys av ögonrörelser försämring genom användning av virtuell verklighet.”

Onormal ögonrörelser är en av de vanligaste underskott efter en hjärnskakning inträffar kan en bedömning Eye-Sync göra på mindre än 60 sekunder. Det är enorma nyheter, och inte bara för fotbollsspelare. Akuten läkare och EMTs missar ofta hjärnskakning diagnoser i närstrid efter en olycka.

SyncThink har för närvarande 10 beviljade patent och en normativ databas som innehåller mer än 10.000 personer, samt mer än 40 granskade forskningsartiklar beskrivningen av effekten av hjärnskakning på visuell uppmärksamhet.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner