Vyatta Open Source Routing och säkerhetsprogram

Det har varit en mycket lång tid eftersom jag hade en chans att tala med någon från Vyatta om deras open source routing och nätverksvirtualiseringsteknik. Efter rota igenom mina filer, verkar det som förra gången jag talade med dem var i juni 2007 (se Vyatta – förändra världen av routrar, brandväggar och VPN.) De har varit på mitt sinne sedan och jag har ofta talat om sin strategi och sin teknik till Kusnetzky Group LLC klienter.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Även om man skulle kunna tro att tillämpa öppen källkod utveckling och distributionsmetoder till nätverks virtualisering skulle vara lika vanligt en praxis som i andra delar av systemprogramvaran, jag bara känner till ett företag, Vyatta, som faktiskt gör det.

Under hela denna tid, hade jag inte haft möjlighet att tala med en av Vyatta användar gemenskap. Tja, det har inte förändrats. Jag har fortfarande inte faktiskt har talat med en kund. Företaget, å andra sidan, nyligen släppt ett pressmeddelande om hur University of Southern Florida använder denna teknik i sin Health Sciences Center.

Vyatta, ledande inom öppna nätverk och nätverk virtualisering, meddelade idag att University of Florida Health Science Center har genomfört Vyatta prisbelönta routing och säkerhetsprogram för att säkra sin virtualiserade skrivbord infrastruktur. Efter att ha gjort omfattande forskning, avslutade universitets Vyatta var den enda lösningen för att uppnå sina mål routing och säkerhet för sin virtualiserade datacenter.

Health Science Center vid University of Florida först skapade ett virtuellt skrivbord infrastruktur baserad på VMware att säkra sina medicinska data. Denna infrastruktur centraliserad användar datorer i datacentret och visade dessa datorer på lokala användarnas datorer i hela nätverket, som innehåller de medicinska data och se till att den hanteras på rätt sätt. Som en positiv bieffekt, centralisera användaren stationära mycket lättade de förvaltningsproblem i samband med allmänna programuppdateringar. Genom att tillsätta Vyatta till VMware-baserad arkitektur, var Health Science Center kan leverera en ny nivå av säkerhet och trafikledning som var tillgängliga från andra leverantörer. Till skillnad från fysisk nätinfrastruktur kan Vyatta sättas i VMware virtualiseringsmiljö och hanteras med samma verktyg som de virtualiserade skrivbord. Använda Vyatta NAT, DHCP, brandvägg, och routing funktionalitet inom den virtuella miljön, kan Health Science Center nu starkt segment LAN och WAN-trafik och säkra känsliga forskningsmaterial från användare inom och utanför nätverket.

Det förefaller mig att de leverantörer som används för att konkurrera med varandra börjar allign utmana nykomlingen. Vyatta kan vara en viktig del av det arbetet.

Cisco går där ingen router / nätverk virtualisering Företaget har gått före, i en värld av tillverkning och försäljning av bladdatorer (se Cisco vs världen och jag för råd till Dell för mer information), jag har förväntat mig att se Ciscos nära vänner och nya konkurrenter att hoppa in Ciscos marknaden genom att utnyttja nätverksvirtualiseringsteknik på sina kraftfulla industri standardsystem.

Samarbetar med (eller förvärva) Vyatta skulle vara ett enkelt sätt för Dell, HP eller IBM för att presentera sin egen “Unified Computing” vision till en låg kostnad. Vad säger ni, killar? Låter det intressant?

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck