WEEE-direktivet ger juridiska huvudvärk

Företag kommer att möta en mängd olika juridiska problem när de försöker att följa EU: s Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE), Pricewaterhousecoopers (PWC) att varna denna vecka.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

En rapport från konsultföretaget, kommer ut på tisdag, kommer att varna att brittiska företag kan ha mer än bara en reglerande huvudvärk att hantera när direktivet träder i kraft i Storbritannien i juni 2006.

Enligt den nya lagen, kostnader och skyldigheter för framställning av produkter som är mer miljövänliga – och slutligen avyttra dessa produkter – kommer att falla på producenten, om de är antingen en tillverkare eller importör i ett eller flera EU-länder.

PWC anser att detta innebär att alla företag kommer att behöva förhandla med sina leverantörer för att säkerställa att de spika ner frågan om ansvar för omhändertagande av nya produkter.

Marco Amitrano, partner på Pricewaterhousecoopers, sade direktivet är mer än bara en annan efterlevnad hinder för företag att rensa.

“Medan följa det nya regelverket kommer att vara avgörande, behöver betydande uppmärksamhet ägnas åt de bredare juridiska, redovisnings- och risk konsekvenser management”, sade han.

Gavin McGinty, en IT-specialist på advokatfirman Pinsent Masons, håller med om att det finns många andra faktorer bortsett från ändringar bara regel. “En av de första utmaningarna för hårdvaruleverantörer kommer att arbeta ut vem som ska ta ansvar för äldre utrustning som byts ut”, sade han på webbplatsen Storbritannien.

“Samtidigt, leverantörer måste tänka på att hantera end-of-life processer för ny utrustning. Varje gång en leverantör går till ett företag och inför ett nytt system som de kommer att behöva komma överens med kunden som har ansvar för avyttra systemet “McGinty till.

Samt fokusera på tillverknings reglerna måste företagen också förbereda sig för de rättsliga följderna av direktivet. “Företagen måste utveckla strategiska processer nu att hantera WEEE och RoHS [den RoHS-direktivet] av att säkerställa att allt är på plats för nästa år. Datainsamling, kostnadsmodellering och spåra efterlevnad är bara några av de viktiga överväganden” Amitrano varnas.

Företag som är verksamma i flera EU-länder kommer att ha de största utmaningarna för att följa och kommer att behöva ta hänsyn till eventuellt olika juridiska och regleringsmodeller som genomförs i varje medlemsland, enligt PWC.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig