Westpac avslöjar privat moln driftsättning

Top-tier australiska banken Westpac denna eftermiddag visade att banken hade utplacerade egen cloud computing anläggning under det senaste året, i nära samarbete med VMware, Cisco och EMC moln konsortium för att göra det.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

(Branding bild av Sandra Winarta, CC BY-ND 2.0)

Av alla banker, vi är de enda som har byggt en privat moln “bankens koncernledning of Technology Bob McKinnon berättade journalister i Sydney i eftermiddag.” Vi har byggt relationer med VMware, EMC och Cisco. Vi har gjort en hel del arbete med dem under de senaste 12 månaderna på mellannivå [servrar].

Bankens drag kommer som termen privat moln, med hänvisning till intern infrastruktur som har många av de töjbara fördelarna med cloud computing anläggningar, har svept Australiens tekniksektorn med storm under de senaste månaderna. IT-tjänster jättar som CSC och Fujitsu driver kraftigt i utrymmet, och även operatörer som Telstra och Optus får in i lagen, distribuera sina egna molninfrastruktur och göra den tillgänglig för företagskunder.

McKinnon sade banken kunde inte låta sina uppgifter går till havs, vilket innebar sina val var begränsade när det gällde att utnyttja cloud computing, eftersom de flesta stora cloud computing, som till exempel Amazon, Microsoft och Google inte fungerar särskilda anläggningar i Australien.

En stor del av hårdvaran för anläggningen är helt ny, med McKinnon säger banken hade utplacerade motsvarande hundratals virtualiserade servrar. Projektet har drivits av bankens chef för Engineering & Sustainability, teknik, Randy fänkål. Och Ciscos Unified Computing System är kärnan till Westpac vision. Banken redan hade en nära relation med den amerikanska nätverksjätten artighet av en IP-telefoni distribution för flera år sedan.

Några av syftena med den Westpac utbyggnaden har varit förmågan att snabbt tillhandahålla nya bearbetningskapacitet när det behövs, och kostnadsbesparingar som samlats genom att undvika investeringar för varje ny intern teknik projekt som krävs datorkraft.

Westpac teknikchef Sarv Girn sade banken hade redan skära ner den tid det tog att tillhandahålla en ny server “från veckor till dagar”. Organisationen har först skiftat mycket av sin testmiljöer i molnet, med Girn påpeka att det inte skulle ha råd att bygga en helt ny traditionell behandlingsmiljö när en ny teknik projekt som behövs för att testas.

“Det finns en stor tillämpning inom test, en stor tillämpning i utvecklingen, en mindre applikation i produktionen”, sade McKinnon.

Girn ser molnet utbyggnaden som bara den senaste generationen av outsourcing, belyser tidigare typer av finansiella tjänster bearbetning som hade sett hålkort flyttas runt på lastbilar, och sedan Application Service Provider modell som hade hypade ett decennium sedan.

Riskaspekter har inte ändrats i dessa tre generationer “, sa han och tillade att processen var fortfarande” allt om end-to-end leverans av tjänster “för banken.

Girn sa att det var en “no-brainer” att ansökningar som företagets e-post och samarbete så småningom skulle ta sig in i molnet också. Andra finansiella tjänster jätte AMP har redan skiftat företags e-plattform på en värd genomförande Exchange förvaltas av outsourcingpartner CSC, och Coca-Cola Amatil följer efter.

Inte alla organisationer kommer att ha råd med sina egna privata moln infrastruktur. Men de som kan tyckas vara mycket intresserade av lösningen just nu. “Vi är en stor organisation: spendera $ två miljarder omvandling under fem år gör det möjligt för oss att ha vår egen moln när det gäller att testa”, säger Girn.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck