Westpac kranar Whincup som ny CIO

Efter utgången av Bob McKinnon från Westpac Bäst IT ställning, har banken som heter Clive Whincup till ny Chief Information Officer.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Westpac meddelade att Whincup startar i CIO roll i morgon den 1 december.

Whincup var en del av McKinnon s “teknik A-lag”, förde ombord för att hantera program, infrastruktur, teknik och hållbarhet över Westpac Group som sin grupp chef för Service Delivery.

McKinnon lämnade CIO roll att ta en högre position i organisationen förra veckan, som arbetar med operativ chef John Arthur att leda den nyligen omstrukturerade Westpac Group. Vid den tiden sade McKinnon han hade velat att avgå från en heltid verkställande roll.

Arthur sade att han var glad på Whincup utnämning.

Jag är glad att tillkännage utnämningen till CIO på en sådan hög kaliber medlem i vårt team. Clive har mer än 25 års erfarenhet inom IT och finansiella tjänster, håller ett antal ledande roller på flera globala banker.

“Hans internationella erfarenhet och bakgrund i transformerande förändring och komplexa program för arbetsposition honom perfekt för denna kritiska ledarrollen, och jag ser verkligen fram emot att arbeta med honom,” Arthur sade av befattningshavarens nya position.

Whincup har erfarenhet av att arbeta i centrala ledarskapspositioner i Lloyds TSB Bank of Scotland och Banca Popolare di Milano i Italien. Whincup har också haft en roll som CIO på Lloyds “UK Retail Bank.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck