? Westpac VD att övervaka tech funktioner

Westpac koncernens nya vd Brian Hartzer har meddelat att medan inga ändringar kommer att göras för bolagets ledningsgrupp och sitt ansvar under hans ledning, kommer vissa rapporteringsvägar förändras, inklusive bankens teknik division.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Hartzer, som inledde VD-rollen på tisdag efter avgång Gail Kelly, säger Westpac teknik funktion kommer nu att rapportera direkt till honom, och inte längre operativ chef John Arthur.

Han sade att med tanke på de förändrade sätt hur kunderna väljer att hantera sin ekonomi, särskilt genom nätet, digital, och mobila lösningar, kommer banken teknik funktion vara kritisk för att hjälpa företaget att uppnå sin strategi.

“Som sådan är det lämpligt att Dave Curran roll kommer att rapportera direkt till mig,” sa Hartzer.

Andra förändringar som kommer att göras omfatta undanröjande av den australiska divisionen Financial Services, som i sin tur kommer att se alla detaljhandeln produktutveckling, marknadsföring, analysfunktioner och koncernövergripande verksamhet blir ansvaret för Chief Operating Officer.

“Den nära samordning av vår australiska företag har tjänat oss väl. För att upprätthålla denna drivkraft och säkerställa att jag personligen bo nära kunderna, vd för varje kund som vetter mot företag kommer att rapportera direkt till mig,” sa Hartzer.

Förändringarna är effektiva omedelbart.

Hartzer beskrev också att gruppen kommer att fortsätta att leverera sin kundcentrerade strategi, som hittills sett banken genomgå en digitaliseringsprogram.

“[Våra prioriteringar] omfattar digitalt omvandla vår verksamhet, öka våra investeringar i välstånd, Business Banking, och Asien, och ett närmare samarbete med innovationsindustrierna och omvälvande teknik som håller på att förändra vår ekonomi”, sade han.

Samtidigt kommer vi att fortsätta att förbättra produktiviteten, och se till att våra rutiner risk- och affärs fortsätter att sätta standarden för hållbarhet, i linje med förändrade reglerings- och samhälls förväntningar.

Som en del av digitaliseringsprogrammet har Westpac lanserat en ny Internetbank plattform, kontaktlös betalning funktionalitet, uttag cardless ATM, och befäst sin kärnbankplattform med St George.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck