Windows 8 “Clover Trail” tabletter försenas till 2013

Semesterperioden är vanligtvis en bra tid för PC OEM, och detta bör dubbelt så med tanke på att det kommer heta i hälarna på en ny Windows-versionen. Men en fumla med förare certifiering innebär att Santa inte kommer att lämna många Windows 8 “Atom” tabletter under trädet.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Det verkar som Dell och HP har både drivit tillbaka lanseringen av Windows 8 tabletter som kör Intels nya strömsnåla Atom Z2760 “Clover Trail” processor till januari. Enligt Informationweek, är Dells Latitude 10 och HP: s Envy x2 cabriolet påverkas.

En sökning på nätet retails tyder på att den enda Atom Z2760-drivna tablett du kan köpa just nu är Acer W510, som också verkar vara en bristvara.

Atom Z2760 är en 1,8 GHz dual-core x86 CPU byggt med Intels 32-nanometer hög k process. Den primära funktion som det innebär att tabellen är bättre batteritid.

Problemet verkar vara nere inte hårdvaran utan förare. Tillbaka i början av oktober rapporterades det att, Intel hade ännu att leverera energisparprogram för sina “Clover Trail” processorer till Microsoft för godkännande. Detta, enligt källor, skulle sannolikt försena lanseringen av hårdvara, och enligt leveranskedjan källor, är det denna fördröjning med att få Windows Hardware Quality Labs (WHQL) certifiering för förarna – krävs innan hårdvaran kan gå till försäljning – som ligger bakom den senaste förseningen.

; Har Nokia har en Windows RT tablett på gång?

Saknas den kritiska julhelgen kommer att vara dåligt för hårdvarutillverkare, och är liklely att lämna mer tabler marknadsandelar till andra spelare, inklusive iPad och jämn yta.

Clover Trail “introducerar två nya energispartillstånd som kallas S0i1 och S0i3. S0i1 beskrivs som en” aktiv “viloläge som sparkar i när användaren slutar använda enheten men har ännu inte försätta den i vila, medan S0i3 viloläget kallas “ansluten” viloläge och detta gör att enheten för att ange ett tillstånd där den förbrukar mikrowatt av makt, men kan fortfarande vakna upp på några millisekunder.

Dessa nya vilolägen innebär att standby batteritid på Z2760 drivna hårdvara kan vara så mycket som tre veckor.

Intel.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under