Windows Mobile gör bättre än iPhone i 4: e kvartalet 2008

I december såg vi Gartners 3: e kvartalet 2008 rapport om världssmartphone marknaden med Nokia visar sin första nedgång i försäljningen. Idag släpptes Gartner 4th uppgifter kvartalet 2008 och Nokia fortsätter att visa en nedgång i marknadsandel. Jämfört med samma kvartal 2007 Nokia är en minskning från 50,9% till 40,8%. Apple gick från 5,2% 2007 till 10,7% under 2008, medan RIM såg också en ökning från 10,9% till 19,5%. HTC såg också en liten ökning från 3,7% till 4,3%.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Även med den nuvarande ekonomiska situationen, var det intressant att se att det var en total tillväxt på 3,7 procent i kvartalet jämfört med samma kvartal 2007. Nokia meddelade flaggskepp N97 i detta kvartal, men anordningen är inte planerad att släppas förrän någon gång i mitten av 2009 så det kan finnas människor som väntar på enheten innan du gör några Nokia smartphone inköp.

Samsung hade en stark visning och tillgängligheten av deras pekskärmsenheter (som Omnia varianter) gjorde ganska bra. HTC hade ett starkt kvartal för, men som noterats på Gartner diagram de enheter som är märkta med operatörer visas under övriga kategori (som jag trodde och anges i det förflutna) så HTC har en ännu större marknadsandel som är tyvärr inte skildras i diagram. Jag skulle vilja se framtida uppgifter som visar alla enheter från HTC eftersom övriga kategorin är enorm och inte till hjälp för att visa vad som händer.

I 3: e kvartalet uppgifter var Mac OS X ovan Windows Mobile (12,9% till 11,1%), men vi ser detta flip flop i den 4: e kvartalet med Windows Mobile på 12,4% och Mac OS X på 10,7%. Linux och RIM gick upp medan Symbian och Palm gick ned. Palm OS är faktiskt visas som endast 0,9% av den globala marknadsandel.

Tack vare jkOnTheRun för heads-up på rapporten.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck