Xiaomi insnärjd i skenkampanj påståenden

Kinesiska stjärnskottet Xiaomi möter hård kritik som konsumenter som fått sin redmi not 2 har funnit att vissa delar av mobiltelefonen inte matcha modeller som anges i annonser.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Konsumenter som fick telefoner upptäckte att två viktiga funktioner, som främjas i kampanjer – Sharp / AUO skärm och Samsungs 13 megapixlar kamera – endast är utrustade med några mindre kända kinesiska varumärken, enligt en Sina nyhetsrapport på onsdag.

Vissa konsumenter också ut bilder av redmi Not 2 kampanj på nätet, på JD.com och andra större kinesiska e-handelsplattformar, för att upprätthålla sina påståenden Xiaomi falska uttalande.

Konsumenter som har betalat 29 yuan (4,60 $) för försäkring som erbjuds av Xiaomi – hävda att täcka trasiga skärmar och vätske orsakade fel – har också funnit att deras telefoner är endast berättigad till underhåll, inte en fullständig ersättning som ursprungligen utlovades i Xiaomi kampanj .

I en efterföljande uttalande förnekade Xiaomi har någonsin hävdat att redmi not 2 skulle utrustas med Sharp / AUO skärmen skriva vilseledande rapporter till tredje part e-handelsplattformar som sålde mobiltelefoner i Kina.

Xiaomi sa att det inte skulle utesluta möjligheten att vissa konkurrerande märken eller individer kan ha också medvetet fabricerade och sprida falsk information.

Som “en smartphone kamera innehåller flera komponenter såsom en sensor och objektiv”, sade Xiaomi det redmi not 2 är utrustad med Samsungs 13 megapixlar ISOCELL sensor – en viktig del i en kamera.

Det kinesiska företaget uppgav vidare att den förbehåller sig rätten att avgöra om telefonerna har skadats avsiktligt – på grund av den befintliga fenomen försäkringsbedrägeri – och som ett resultat inte skulle kvalificera sig för en fullständig ersättning.

Lanserades i början av augusti, redmi not 2 fick en fanatisk svar på marknaden som det övre mellanregistret luren – som inkluderar en Helio X10 (MTK6975) chipset från MediaTek, en 5,5-tums 1080p IPS-skärm, en 13 megapixlar bakre kamera och en 5MP främre kameran, 2GB RAM och en 3060 mAh batteri – med en låg prislapp som börjar från endast 799 yuan ($ 126).

Xiaomi meddelade senare att förbeställningar av redmi Not 2 bröt ett nytt rekord i landet, med en omsättning över 800.000 telefoner i 12 timmar.

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Rörlighet, $ 400 Kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå