Yahoo: Distansarbete är inte ditt problem

Vad gör du när du inte vet vad jag ska göra? Slå upp på dina anställda, naturligtvis. Dåliga anställda – dåligt! Vänta, Yahoo tillåtit att jobba. Jag menar, det är inte som du bara slutat visa upp för arbete och bestämde sig för att arbeta hemifrån, nu gjorde du? Nej, självklart inte. Och det är verkligen Marissa Mayers privilegium att dra dig tillbaka in i skåpen, varifrån du kom, så att du kan vara så mycket mer effektiva på dina jobb. När allt kommer omkring, får du en mycket mer arbete nu när du har att pendla till och från jobbet varje dag, ta en lunchpaus, ta dina morgon- och eftermiddags raster och har många samtal med medarbetare. Ja, Marissa, det är mycket bättre att ha dina anställda komma in och sitta vid sina skrivbord.

Marissa Mayer (juli 2012 – nuvarande), Ross Levinsohn interims (2012), Scott Thompson (2012), Tim Morse interims (2011 – 2012), Carol Bartz (2009 – 2011), Jerry Yang (2007 – 2009), Terry Semel ( 2001 – 2007), Timothy Koogle (1995 – 2001)

Tydligen Mayer har aldrig läst den amerikanska Bureau of Labor Statistics rapport, Den hårda sanningen om distansarbete, som anger följande i sin Lede

Distansarbete har inte trängt den amerikanska arbetsplatsen och där det har blivit vanligt förekommande, är det inte bra för att minska arbetsfamiljekonflikter, distansarbete visas i stället ha blivit avgörande för allmän expansion av arbetstimmar, underlätta arbetstagarnas behov för ytterligare Arbetstid utöver det vanliga arbetsveckan och / eller förmåga arbetsgivare att öka eller intensifiera arbetskrav bland sina tjänstemän.

Denna rapport är tydligt i opposition till Elisabeth Mayer uttalanden som stödjer hennes beslut. Det är OK, Marissa, du är i gott sällskap gör dåliga beslut på Yahoo.

Jag tror att Mayer beslut att stoppa distansarbete på Yahoo är ett scenario som kommer att spela ut som filmen tomt i Wag the Dog. Att säga att jag inte håller med hennes beslut är en underdrift.

Yahoos problem är inte nya. I själva verket, Paul Graham of Revenue Loop, som Yahoo Köpt expanderar i ämnet med historia från en insider synvinkel. För mer historia, kolla vad som är fel med Yahoo, från SiliconIndia.com (september 2011) och GigaOm s Om Malik juni 2008 inlägg, vad är fel med Yahoo.

Så ni ser, Yahoo fans, det är en pågående, endemisk problem.

Jag hoppas att Elisabeth Mayer gör bättre beslut i sin förutsägbart kort framtid som Yahoo VD, men jag kommer inte att hålla andan. Jag skrev kort baserat på Yahoo VD livslängd visas i listan nedan

Marissa Mayer (juli 2012 – nuvarande)

Ross Levinsohn Interim (2012)

Scott Thompson (2012)

Tim Morse interims (2011 – 2012)

Carol Bartz (2009 – 2011)

Jerry Yang (2007 – 2009)

Ibland som VD, du måste bara göra vad du måste göra, Yahoo vd uthärdar kritik över anställningsförfaranden, Vad händer om fler amerikaner arbetade hemifrån, First Yahoo, nu Best Buy slutar hem arbetar för personal, Yahoo: Fixa din kultur och få bättre distansarbete verktyg

Terry Semel (2001 – 2007)

Timothy Koogle (1995 – 2001)

Som jag räkna det, har hon ett år eller så för att fixa det, borgen, eller få starta. Lycka, Marissa.

Så, vad är några möjliga lösningar för Yahoos problem? Här är mina tankar – gratis – även om jag anser något tvungen att hålla tillbaka för en söt men kortlivad CXO ställning på Yahoo. Ack, jag skickar mina första 10 tankar här för er. Om Ms Mayer beslutar att lyssna någon av dem, skulle jag uppskatta tillstånd av ett telefonsamtal för en intervju.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Bete sig som en teknik företag: Du är inte ett medieföretag, du är ett teknikföretag. Investera i teknik och göra en del innovation.

Lyssna på dina användare: Jag tror att vi måste sluta tänka att människor och företag är annorlunda än de varit under de senaste 6000 åren eller så. Lyssna på dina kunder, även om du inte tror att de är alltid rätt.

Fokus på produkten: Hyra de bästa talangerna. Du är i hjärtat av den bästa begåvningsreserven i världen, gör ditt val, ge dem en röst, och gå vidare.

Dumpa saker som inte fungerar: bli av tillgångar och funktioner som ingen bryr sig om. Vet du vad jag brukade älska om Yahoo? Kartorna. Var finns kartor?

Glömma redesign: Det är inte din design som tar människor bort från Yahoo. Den gamla designen var bättre. Det var lätt att hitta saker som du ville hitta. Fokus på nyheter och länkar. Enkelhet är nyckeln till framgång.

Har en fungerande vision: Glöm dumma uppdrag uttalanden att ingen lyssnar på. Har en vision och genomföra det.

Bygga anställdas lojalitet: På allvar, har din bästa talangerna stoppade tillsammans med dina intäkter? Människorna i företaget är dess livsnerv. De vill följa en ledare med visioner, och en som har ledaregenskaper värda att följa. Alla gör misstag. Erkänna när du har fel och åtgärda det.

Be om hjälp: Varje Allmänt har rådgivare som hjälper till att göra beslut. Be om hjälp från kollegor, konkurrenter (ja, konkurrenter), anställda och mentorer. Om du inte kan be om hjälp, då du inte är en bra ledare.

Sluta oroa dig aktieägare och oroa sig mer om intressenter: Om du förstöra dina kunder, bygga varumärkeslojalitet, och främja en god arbetsmiljö, hur kan du förlora?

Ta några råd från din egen nyhetsflöde: Sju vanor ultra rika.

Marissa, Jag är ledsen att så många har kastat sten på dig (inklusive mig själv). Din position som Yahoo VD, utöver din mycket dåligt beslut att stoppa anställd distansarbete, har placerat dig i skottlinjen. Det är inte en bekväm plats att vara och du måste växa tjockare hud för att överleva den. Jag hoppas att du är öppen för några goda råd som jag har beskrivit i mina 10 idéer för att förbättra Yahoo. Om inte, kommer jag inte förolämpad.

Håll inte ett dåligt beslut som en anledning att inte vilja Marissa Mayer. Hon kan visa sig vara en mycket bra VD trots detta en bula. Ingen är perfekt.

Som en sten kastare, skulle jag vilja säga att jag skulle ta några salvia råd från den globala publiken och göra vissa ändringar som verkligen betyder något på Yahoo. Distansarbete är inte ditt problem. Det var aldrig. Problemen fanns innan distansarbete. De problem som är förknippade med distansarbete är ett symptom på det verkliga problemet. Och ja, jag kunde göra bättre, även om jag aldrig får chansen att göra det.

En sista förslag: se om Microsoft är fortfarande intresserad av att köpa Yahoo.

 berättelser

Ibland som VD, du måste bara göra vad du måste göra

Yahoo VD uthärdar kritik över anställningsförfaranden

Vad händer om fler amerikaner arbetade hemifrån?

Först Yahoo, nu Best Buy slutar hem arbetar för personal

Yahoo: Fixa din kultur och få bättre distansarbete verktyg

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer