Yahoo komma ur Kina, uppsägningar väntas

Kina är på toppen av de flesta tech jätte måste-se listan dessa dagar (se: Apple), särskilt som landet exploderar i världens största mobilmarknaden – spottar ur både fler konsumenter och tillverkare i dessa dagar.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

En långvariga samarbetet mellan Google och Mozilla Corporation, tillverkare av webbläsaren Firefox, avslutar denna månad. Idag meddelade Mozilla har tecknat ett nytt femårigt avtal med Yahoo.

Med tanke på Yahoos ändlösa strategi prata om att vara en mobil första företag, nyheten att sökföretaget stängs upp butiken i Kina är lite häpnadsväckande.

Enligt Wall Street Journal sent på onsdag kommer Sunnyvale, Kalifornien-baserade företaget att form dess Peking forsknings- och utvecklingscenter. Cirka 200 till 300 arbetstillfällen väntas sänkas.

Det är inte helt en återgång till den massiva nedskärningar terroriserar tech jätte för några år sedan då tusentals rosa slips delades ut medan Scott Thompson var fortfarande VD.

Ändå kan det vara en antydan av blod i vattnet ges senaste tidens oroligheter bland aktieägarna.

Investerare har sagts krävt nya – och till och med drastiska – anvisningar för Yahoo, som sträcker sig från fusioner med AOL till Softbank.

Yahoo gjorde en stor sväng i februari, avknoppning av ett litet företag division tack vare sin mångmiljard andel i Kinas största tech företag, Alibaba.

SMB Enheten kommer att erbjuda tjänster för att starta och driva företag på nätet, inklusive registrering av domännamn, webbhotell, e-handel, e-postkonfiguration och affärsrådgivning.

Yahoo först avslöjade sin skattefria spin-off plan i januari omvandla en 15 procent av aktierna i e-handel jätte i en ny, oberoende företag dubbade SpinCo. Den insatsen uppgår till 384 miljoner aktier till ett värde på $ 40 miljarder kronor.

I ett uttalande på den tiden, säger nuvarande Yahoo vd Marissa Mayer $ 50 miljarder euro kommer att genereras för aktieägarna när avknoppningen är klar.

webbplatsen har nått ut till Yahoo för att bekräfta och ytterligare kommentarer.

UPPDATERING: En Yahoo talesman bekräftade med följande uttalande

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck