YouTube får en VR makeover med 360-graders livevideo, rumslig ljud

YouTube rulla ut ett antal ändringar i sin plattform i dag, vilket gör att vem som helst med en 360-graders kamera live-stream händelser.

Den nya funktionen på YouTube kan vara en viktig språngbräda till att ta uppslukande video mainstream. Lanseringen är tidsinställda att sammanfalla med helgens Coachella musikfestival, där vissa föreställningar kommer att vara levande strömmas i 360 grader för första gången.

Det är den första tjänsten att lansera 360-graders levande streaming och anländer tillsammans med lanseringen av rumsliga ljud på YouTube, som lovar att spränga ljud från alla riktningar “, precis som i den verkliga världen”.

“Precis som att titta på en konsert i 360 grader kan ge dig en oöverträffad uppslukande upplevelse, kan rumslig ljud du kan lyssna tillsammans som du gör i verkliga livet, där djup, avstånd och intensitet spelar alla en roll,” YouTube chief produkt officer Neal Mohan sade i ett blogginlägg.

Låg kostnad virtual reality anordningar för smartphones finns nu att köpa direkt från Google

Företaget har skapat en spellista på YouTube för att visa upp de två nya funktioner som kan göras från en Android-enhet.

Enligt The Verge, är YouTube också nu emot innehållet 1440p och 60 bildrutor per sekund för att stödja levande 360-streaming samt möjliggöra stöd för DASH och VP9 intag för att minska storleken på dataöverföringar som krävs för en super hög kvalitet ström .

Det noterar också att direkt 360-streaming stöder inte rumsliga ljud eller 3D-video.

360 levande streaming kommer drygt ett år efter YouTube rullas ut 360-graders video, som YouTube påpekar används av musiker, varumärken och idrottare. Mohan ser möjligheter för 360-graders berättande i klassrum, idrottsarenor, och i samband med resor.

Youtube

Video: Grundsats som behövs för att spela in YouTube / Twitch gaming “Låt oss Plays”, Google meddelar rättsligt stöd för YouTube fair use upphovsrätt strider, T-Mobile enlists YouTube, Google Play för sin binge på videodataabonnemang

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Såvitt slutanvändare går, kommer de inte behöver göra några ytterligare investeringar i hårdvara för att se live 360-graders innehåll, till exempel Facebooks 600 $ Oculus Rift, eller Samsungs Gear headset.

Denna ståndpunkt är i linje med Googles inställning till VR med sin låga kostnad Google kartong, som i november skulle kunna användas för att visa VR video på YouTube.

Innehållsskapare kan också skjuta i 360 grader i ca $ 350, även om det finns avancerade professionella enheter såsom $ 17.000 prototyp som Facebook avslöjade nyligen i sin F8 konferens.

Som framgår av The Verge, kan skaparna skjuta med 360-graders kameror som $ 350 Ricoh Theta, $ 500 Allie, och $ 1800 Orah 4i.

Att se live 360-graders innehåll på YouTube, kan du använda Googles låg kostnad Google kartong.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre